Jubilació anticipada personal penitenciari

ACLARIMENTS ACORD INVESTIDURA PSOE-ERC

Ahir a la tarda es va fer públic l’acord entre el PSOE i ERC que garanteix la investidura de Pedro Sanchez i que fa referència específica al nostre col·lectiu en els següents termes:

Tot i ser una notícia realment positiva que el nostre col·lectiu aparegui en un acord d’investidura al costat de qüestions cabdals per a la societat catalana com el traspàs de rodalies o fórmules per solucionar el conflicte polític existent al nostre país, UGTPRESONS considerem que el text relacionat amb els professionals penitenciaris és poc precís.

Imprecís perquè el text no contempla literalment el terme de jubilació “ANTICIPADA”, però en canvi, el nombre d’efectius que s’han de jubilar abans de 2030, i que es reflecteix al text, és idèntic al nombre d’efectius que recull l’informe tècnic que el Departament de Justícia va enviar al Ministerio de la Seguridad Social el gener d’aquest mateix any i que només pot assolir-se amb l’aplicació de coeficients reductors.

O sigui que malgrat no concretar que la jubilació és ANTICIPADA, sí que preveu un nombre de jubilacions que només es pot assolir si ens jubilem de manera anticipada.

Per aquest motiu, aquest mateix matí hem mantingut una llarga conversa telefònica amb el Secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, en la que UGTPRESONS li hem reclamat que es tanqui d’una vegada per totes un acord de modificació de la Ley de Seguridad Social per permetre la nostra jubilació anticipada en el que cap professional dels que desenvolupen tasques als nostres centres penitenciaris en quedi exclòs.

El Secretari de Mesures ens ha comunicat que en breu es reunirà una Comissió Mixta en la que s’abordarà tot el que UGTPRESONS li hem plantejat. Per tant, encara no podem dir que ja ens podem jubilar de manera anticipada però SÍ que podem assegurar que cada cop ho tenim més a tocar.

Cal dir que no és cap casualitat que en el text de l’acord aparegui el col·lectiu penitenciari, ja que el passat 19 de setembre UGTPRESONS ens vam reunir per enèsima vegada amb ERC i vam demanar que incloguessin a l’acord d’investidura de Pedro Sánchez la nostra jubilació anticipada. Molts s’ho van prendre a broma o inclús van arribar a dir que es tractava de “cortines de fum”.

UGTPRESONS tenim clar, però, que no podem aixecar el peu de l’accelerador i s’ha d’intensificar el treball encara més, i per això continuarem cercant aliances i mantenint reunions amb els Grups polítics que tenen la clau per aprovar aquesta modificació legislativa, i ho farem de nou a Madrid, al Congreso de los Diputados, amb aquells que “tallen el bacallà”.

Un cop més, UGTPRESONS encoratgem a la resta de sindicats per a què s’arremanguin, facin el que toca a Madrid i no s’aprofitin constantment de la feina que fem els altres.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 3 de novembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca