Reunió amb la direcció

Han estat presents, director, gerent, sotsdirectora de Tractament i secretari tècnic jurídic , per la part social UGTPRESONS, CCOO, CATAC, Intersindical i CSIF.

PLA FUNCIONAL

A l’inici de la reunió el director ens fa un resum de com va la implementació del nou pla funcional. Fins al moment s’ha estat aplicant ja en tots els mòduls excepte el mòdul 1. El director, en aquest punt, ens informa de les dades positives que fins ara s’han pogut observar després dels primers canvis realitzats, però davant l’escepticisme de totes les forces sindicals, es compromet a portar dades objectives per la pròxima reunió.

UGTPRESONS tornem a incidir, com ja vam fer en reunions passades, en la necessitat de difondre correctament la informació relativa a la nova classificació dels interns i relativa al pla funcional, perquè estigui a l’abast de tots els professionals del centre, i també passar el filtre del Consell de Direcció. Sembla que la direcció del centre aquest cop prenc nota i es compromet a fer difusió de la informació i passar l’esborrany del projecte pel Consell de Direcció tal i com és preceptiu en una restructuració d’aquest calat.

PERSONAL

El gerent ens fa una valoració de l’estat actual de baixes i cobertures al centre. Actualment, tenim 72 baixes i 33 persones absents de la feina per diversos motius. Per als GSI l’absentisme ronda el 12% i la cobertura de personal és del 39%. Pel que fa als GAMP les baixes se situen al 5’8 actual i la cobertura és del 50% aproximadament. Pel que fa als GAMV, l’absentisme és similar i arriba a l’11,50% amb una cobertura d’un 71%. Aquestes xifres i percentatges demostren, la quantitat de baixes que tenim al centre i el gran sobreesforç que ha de fer la plantilla mentre les cobertures de personal no són ni de lluny, les correctes.

UGTPRESPONS li hem demanat al gerent, el llistat de la quantitat d’hores extres que es van realitzar l’any 2022 al centre. Per part del gerent s’ha compromès a facilitar aquesta informació a la pròxima reunió amb nosaltres.

Per altra banda, el gerent ens comenta que des de direcció general l’insten a complir els percentatges d’absència en tots els col·lectius de treballadors. Així doncs, això implica que a partir d’ara els CUSIs i CAFs hauran de marxar en un 25% i no en un 50% com fins ara.

En aquest punt UGTPRESONS hem manifestat el nostre desacord atenent a la manca endèmica de caps d’unitats que pateix el nostre centre des de la seva obertura, que sumat a les baixes i a la poca cobertura que se’n fa d’aquestes, es traduiria en una pressió afegida per aquest col·lectiu que ja està sotmès a unes condicions prou dures de feina.

El gerent també ens ha informat que, atès el curt espai de temps que s’ha tingut per gastar els dies de formació dels últims cursos, el termini per gaudir d’aquestes hores s’ampliarà fins el 15 de febrer. Només per les hores de formació.

UGTPRESONS vam ferincís a la problemàtica que tenen els caps de serveis, quan han d’afrontar l’immens volum de feina al que estan sotmesos diàriament afegit a la quantitat de burocràcia que han de realitzar i es troben sols durant tot el servei. Vam exigir que es formés una bossa de treball per comptar amb més caps de serveis i que així pogués garantir el correcte funcionament de cada servei sense mancar en cap moment la seguretat del centre.

NOUS RADIOTRANSMISSORS

UGTPRESONS hem posat de manifest que els nous ràdio transmissors donen pitjor servei que els anteriors. La comunicació es perd en molts moments i es xafen converses posant en risc la seguretat dels treballadors.

El gerent ens ha informat que queda pendent una part de la instal·lació de la fibra que dona servei aquest projecte i que durant aquesta setmana finalitzen els treballs. Ens informa que l’empresa instal·ladora ha garantit que un cop finalitzada aquesta feina, notarem una millora substancial en les comunicacions.

ÀREA EDUCATIVA

UGTPRESONS ens vam queixar a la direcció que mai hi ha la dotació correcta durant el cap de setmana, sent dos funcionaris en comptes de ser els tres que haurien de prestar servei. Per aquest motiu, els monitors han de portar als interns sense acompanyament de cap funcionari, posant en risc la seguretat del centre. El director ens informa que aquest va ser un cas aïllat i que no es tornaria a repetir. També hem exigit que reforcin amb més personal, per no haver de suspendre activitats, ja que tot això provoca més interns al mòdul i com a conseqüència un augment dels conflictes. Hem tornat a demanar al gerent la creació del funcionari de carrer gran. D’aquesta manera es podria comptar amb un funcionari més perquè realitzes la gran majoria de moviments que es produeixen i per a descongestionar així la feina als departaments.

SALUT MENTAL

El director ens informa que al departament de Salut Mental ja s’està realitzant la formació que per part d’UGTPRESONS vam exigir per a tot el personal assignat a aquesta unitat. També ens informa que ha estat molt ben rebuda pels treballadors i que es continuaran fent de forma periòdica.

PREVISIÓ CONCUR HORARI GAMP i GAMV

UGTPRESONS li vam recordar al gerent que s’havia de començar a moure el concurs horari per als Gamv i Gamp i ens va informar que està previst per al març abril.

SIGNATURA ELECTRÒNICA PELS FUNCIONARIS D’INTERIOR I MILLORES DELS PERFILS D’USUARI DEL SIPC.

Hem demanat la implementació del sistema de signatura electrònica per als funcionaris d’interior. D’aquesta manera s’acceleraria tota la burocràcia que es realitza diàriament i s’estalviaria molt paper, tòners i diversos recursos.

La direcció ens manifesta que ho estudiaran i intentaran fer-ho de manera semblant a com ho estan realitzant els companys de tractament.

També hem demanat poder accedir a més recursos del SIPC perquè són eines molt interessants i que ens poden facilitar molt més la feina sense haver de dependre d’un cap que moltes vegades no pot estar present.

CAFETERIA INTERIOR

Hem reiterat un cop la necessitat imperiosa de disposar d’una cafeteria interior on els treballadors puguin esmorzar i dinar amb les mateixes condicions que la resta de treballadors dels centres penitenciaris de Catalunya. La presó més gran, és l’única que no disposa d’aquest servei. Creiem que és lamentable. El gerent ens informa que per temes arquitectònics i de seguretat ho ha de parlar amb l’enginyer que actualment està de baixa. Per part d’UGTPRESONS ho continuarem exigint.

Salut

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires 31 de gener de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca