Continua el desgavell

Fa un parell de setmanes des de la secció d’UGTPRESONSa Puig dels Basses denunciem el gran nombre d’interns que hi ha treballant en els tallers productius del centre amb faltes molt greus comeses en els últims sis mesos, un total de 22. Recordem que les faltes MOLT GREUS són aquelles que posen de debò en risc la seguretat del centre i, per tant, la integritat física tant de treballadors com d’altres interns.

En aquesta ocasió volem denunciar l’elevat nombre d’interns que han comès delictes violents i que avui dia estan treballant en els tallers gestionats pel CIRE (s’han tingut en compte Assassinats, Lesions i Robatoris amb violència). Hi ha 61 interns amb antecedents violents que diàriament els facilitem tisores, cúters, tornavisos…

L’administració continua amb la seva política d’assaig i error, fent experiments amb interns potencialment perillosos on si per art de màgia l’experiment funciona s’apunta un punt , però si per contra falla, el qualifiquen de fet aïllat i poc previsible, però cal tenir en compte que els que posen el seu cos som uns altres.

La Secretaria General continua sense prendre mesures immediates per a minimitzar el risc d’agressions a funcionaris, treballadors del CIRE o altres interns. Continua mantenint contractes amb empreses que únicament busquen mà d’obra barata. Entenem que les empreses busquin un benefici econòmic, però la pregunta és: Si les empreses tenen un guany, que, al cap i a la fi, és pel que es crea una empresa. Que guanya l’administració amb tot això? Hi ha alguna cosa que se’ns escapa, quan els interessos de producció d’entitats privades passen per sobre de l’interès de garantir la seguretat de les persones dins d’un establiment penitenciari.

Demanem que d’una vegada per tota es prioritzi la seguretat dels treballadors en el centre, que es focalitzi a realitzar contractes amb empreses que no requereixin aquesta mena d’eines per a la seva producció i que es faci una selecció dels interns que vagin a treballar en els tallers productius.

Finalment, ens agradaria tornar a convidar a les ments pensants del departament de justícia que vinguin a treballar als tallers, cuina, fleca amb aquest perfil d’interns i que per una vegada els que posin el seu cos siguin ells.

Salut i força!!!!!!!

Secció sindical d’UGTPRESONS de Puig de les Basses

Figueres, 16 d’abril de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca