Recurs d’alçada Ordre 2/2018 del CO BCN 2

El personal de Vigilància no ha de fer funcions de personal Sanitari

El passat 8 de març de 2018 els companys i companyes del Centre Obert Barcelona 2 assistien perplexos a la publicació per part de la direcció del centre de l’Ordre de Direcció núm. 2/2018, en la qual es comunicava que el Consell de Direcció de data 7 de març havia aprovat el “Programa per assegurar la ingesta de medicacions”, i que entraria en funcionament el dia 12 de març.

La secció sindical d’UGTPRESONS  al centre va elaborar immediatament un escrit adreçat a la direcció del centre demanant la immediata retirada de la citada Ordre, sense que a data d’avui s’hagi rebut cap resposta, silenci que malauradament ja és pràctica habitual de l’Administració.

UGTPRESONS entenem que aquesta Ordre 2/2018, en la que s’exposen les tasques que els funcionaris de servei interior han de realitzar dins del programa, incompleix les funcions contemplades a la diferent normativa i que han de desenvolupar el personal de règim interior, ja que assigna funcions o tasques relacionades amb la prescripció de repartiment i el control de la mediació que només poden correspondre al personal sanitari, responsabilitats que en cap cas poden recaure sobre el col·lectiu de vigilància.

Per això, i atesa la inexistent rectificació per part de la direcció del centre, UGTPRESONS hem registrat recurs d’alçada contra l’Ordre 2/2018, fonamentant-lo, ja no només en l’assignació “fraudulenta” de funcions a un col·lectiu no competent per desenvolupar-les, sinó per la jurisprudència existent en relació a aquestes assignacions de funcions, tal i com demostra la sentència guanyada per UGTPRESONS i dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’any 2008.

Esperem que l’Administració Penitenciària doni marxa enrere i rectifiqui, ja que en cas de no fer-ho, UGTPRESONS ho portarem davant els tribunals.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca