Reunió amb direcció CP Lledoners

El dia 8 de maig es va dur a terme una reunió de les seccions sindicals Catac, CCOO, Csif, Intersindical i UGTPRESONS amb l’equip directiu de Lledoners (Directora, Sots-Director d’Interior, Sots-Directora de Tractament i Secretari Tècnic Jurídic) per parlar sobre els últims incidents i agressions.

SEGURETAT

Per part de totes les seccions sindicals signants i després dels greus incidents al centre en les últimes setmanes, es sol·licita i proposa:

  • Informació sobre la presentació de denúncies per part del centre.

Ens diuen que s’ha presentat denúncia de totes les agressions, així com també recurs en una d’arxivada en primera instància i que ha estat reoberta.

  • Establir més mecanismes de comunicació entre els CUSIs, Caps de serveis i la direcció per tractar amb diligència i fluïdesa les informacions obtingudes que ajudin a minimitzar i evitar nous conflictes greus. Emprar aquestes informacions també per millorar la selecció dels interns als quals se’ls fan proves radiològiques i/o escorcoll de cel·les.

Preveuen reunions en breu amb els Caps de servei, CUSIs i CAFs.

  • Realitzar conduccions d’urgència dels interns que protagonitzin incidents greus, entre altres coses, per evitar que el funcionari amenaçat o agredit es trobi amb l’intern. Cal remarcar que en l’últim incident violent, després de la greu agressió rebuda al CUSI del MR-3, l’intern va ser conduït en menys de 24 hores.

Sempre dependrà que els ho autoritzin.

  • Aplicar les contencions mecàniques necessàries en base a l’estat d’alteració i risc dels interns, sense interferències sobre les estadístiques.
  • Es reitera la sol·licitud de donar la medicació diluïda per evitar el tràfic amb la mateixa. També tornar a repartir la medicació des de les cabines per un millor control.

Ens diuen que la medicació diluïda depèn directament del Departament de Salut el qual és reticent. Es pot fer excepcionalment i ben fonamentat.

  • Es demana per com està el tema dels CUSIs. Les assignacions definitives pendents d’assignar, així com les substitucions forçoses per causa major són necessàries per poder gestionar i fer el seguiment oportú per a reduir els incidents i poder desenvolupar la feina amb  més seguretat. També que es demani la incorporació immediata dels interins de la borsa.

Ens informen que estan esperant per part de Direcció General el llistat ordenat i que mentrestant, s’assigna prioritzant sobre els recursos humans disponibles. Tornaran a demanar-ho.

  • Manifestem que el canvi dels monitors de les cabines i accessos ha estat una passa endarrere. Primer per la qualitat de les imatges, també per la impossibilitat d’anar passant d’ubicació en ubicació amb un sol botó i tercer perquè no és possible la visualització des del lloc assignat, havent d’efectuar moviments, amunt i avall i a esquerra/dreta per veure el què hi passa.

Ens expliquen que és un canvi decidit i executat a nivell de tots els centres i que es troba a la meitat del procés d’implantació i que és el pas previ d’analògic a digital.

En el torn de paraula, des d’UGTPRESONS, quan al departament de subministres i cuina sol·licita:

Polsadors d’alarma per les cuineres i cuiners i per qualsevol persona que entri a realitzar tasques puntuals a la zona.

També per seguretat, doble porta al búnker en lloc d’una i reforçar la paret on està ubicada la P01, la qual ha estat reparada en alguna ocasió, però que pel pes de la porta, es va malmetent.

Respecte a la dotació de funcionaris el cap de setmana a subministres, que no hi hagi mai un sol funcionari assignat al llibre i que no sigui l’opció recurrent setmana rere setmana de treure’n un per cobrir altres serveis. El de cuina és un servei essencial del centre i ha d’estar cobert i garantint la seguretat per sobre d’altres activitats.

Del Dert es comunica la necessitat de renovar el material i sobretot les raquetes. També revisar les finestres, tal com estan, qualsevol intern les pot trencar com ja ha succeït.

Referent a l’OGI, cap de setmana, en estar una funcionària sola per torn, es demana que la resta siguin assignades a serveis que permetin reforços en moments puntuals i sobretot en les puntes horàries, moment de concentració de la càrrega de feina.

Des de la secció sindical de CATAC es demana reforçar amb 3 CUSIs i GAMVs els mòduls 3,5,7 i 8. I revisar l’horari de les baixades per fer-lo més compatible amb les sortides dels mòduls a les diferents activitats.

També sobre la possibilitat que prèviament a la visita mèdica, hi hagi un cribratge de la DUI sobre els motius de demanar cita dels interns per millorar l’atenció i derivar les consultes més purament burocràtiques. I ampliar la dotació de walkies per quan tractament entri als mòduls. I estudiar la possibilitat de programar els polsadors per les aules del pati.

Al seu torn, Intersindical fa especial incidència en la càrrega de treball de les cabines dels mòduls i demana reforçar el servei.

Per delegació, CCOO proposa que als mòduls conflictius s’assignin quatre funcionaris per torn. Que aquests siguin habituals i que facin tots els serveis al mòdul.

Revisar la política de retorn al mateix mòdul els interns que comenten els incidents més greus. I plantegen la creació d’un mòdul d’estabilització.

L’equip directiu ha pres nota de les diferents propostes amb el compromís d’implementar totes les que estiguin al seu abast i ens hem emplaçat a tornar-nos a reunir a principis de juliol.

Hi ha propostes que és possible realitzar-les o implantar-les de forma imminent i esperem que així sigui.

Seccions sindicals d’UGTPRESONS, Catac, CCOO, Intersindical

Sant Joan de Vilatorrada, 8 de maig de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca