UGT reclamarà l’actualització dels nivells assignats als diferents llocs de treball de l’adm. de la Generalitat

El passat dimarts, 7 de maig, la Secretaria d’Estat de la Funció Pública va fer pública una resolució que desenvolupa allò que estableix el Reial Decret Llei 6/2023 a la seva Disposició Transitòria Sisena, en el sentit d’adequar els nivells dels llocs de treball de l’Administració General de l’Estat als nous intervals que preveu el citat RDL.

La resolució dona un termini d’1 mes per a que els departaments ministerials, els organismes públics, agencies i demés entitats de dret públic de l’Administració de l’Estat modifiquin les seves RLT per adequar-les a aquest nous intervals.

En concret, els nous intervals per als llocs de treball de l’Administració General de l’Estat quedarien de la següent manera:

Grup o SubgrupNivell MínimNivell Màxim
Grup A12430
Grup A22026
Grup B1824
Grup C11622
Grup C21418

Cal dir que aquests nous nivells també es traslladaran a les Administracions Locals en aplicació de l’Article 3.1 del RD 861/1986, que estableix les retribucions dels funcionaris de les Administracions Locals.

La conseqüència directa és que aquestes adequacions als nous intervals suposaran una modificació dels complements de destinació dels llocs de treball, amb el corresponent increment retributiu associat.

Malauradament no hi ha cap normativa que obligui a les Administracions Autonòmiques a adequar els intervals dels llocs de treball als aprovats a nivell estatal cosa que fa que a l’Administració de la Generalitat els intervals assignats siguin substancialment diferents pel que fa als nivells mínims dels llocs de treball:

Grup o SubgrupNivell MínimNivell Màxim
Grup A12030
Grup A21626
Grup C11222
Grup C21018
AP814
  • Però quin seria el resultat d’aplicar al nostre àmbit penitenciari aquests nous intervals acordats a nivell estatal? Doncs un increment de nivells dels llocs de treball base que suposarien un augment del complement de destinació i, per tant, de les nostres retribucions.
Grup o SubgrupNivell mínim actual assignat als llocsNou Nivell mínim assignat AGE
Grup A1 Cossos de Juristes, Psicòlegs, Pedagogs, Enginyers, Superior Serveis Penitenciaris2324
Grup A2 Cossos de Diplomatura Serveis Penitenciaris, Treballadors Socials, Educadors Socials, Gestió (Prevenció)17 ó 1920
Grup C1 Cossos de Tècnics Especialistes i Administratius1516
Grup C2 Cossos Auxiliars de Tècnics Especialistes i Auxiliars Administratius1314

Clarament un greuge comparatiu al que s’haurà de trobar solució.

Per aquest motiu la UGT ens adreçarem a la Secretària de Funció Pública per tal d’abordar aquest problema i pal·liar aquest desequilibri amb l’adequació dels nostres nivells en la línia dels aprovats per a la resta d’administracions.

UGTPRESONS

Barcelona, 10 de maig de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca