Reunió d’UGTPRESONS amb el Grup Parlamentari del PSC

En el marc dels constants contactes que mantenim periòdicament amb diferents grups parlamentaris, UGTPRESONS ens vam reunir ahir amb els diputats del Grup Parlamentari del PSC, Judit Alcalá González, Mario Garcia Gómez i Oscar Aparicio Pedrosa, també portaveu de la comissió de Justícia, per tractar les diverses problemàtiques que afecten els professionals penitenciaris.

IMPLEMENTACIÓ DEL NOU ACORD DE SEGURETAT I INCREMENT DE PLANTILLA

UGTPRESONS hem iniciat la reunió exposant l’acord que vam signar el passat mes de març i detallant les mesures que recull, totes elles encaminades a garantir la seguretat dels professionals penitenciaris i disminuir el incidents als centres.

Hem volgut, però, tractar amb més profunditat dues mesures que contempla l’acord i que per a UGTPRESONS son determinants per assolir els  objectius de seguretat que previst.

  • L’increment net de plantilla d’un mínim de 350 places per als anys 2024 i 2025.
  • La implementació dels aerosols d’acció adequada.

Pel que fa al primer punt, hem demanat als diputats que contactin amb la Consellera de la Presidència i màxima responsable en matèria de Funció Pública, Laura Vilagrà, i li reclamin que ordeni la finalització de l’auditoria que està fent la pròpia Funció Pública, ja que és un tràmit necessari per a l’aprovació de l’increment de plantilla pactat i la inclusió d’aquest increment a l’oferta d’ocupació pública per al 2024.

En relació al segon punt, els hi hem situat el moment en que es troba la implementació d’aquesta mesura, i que tot i que ha finalitzat la prova pilot amb èxit, encara no s’ha aprovat la seva utilització. Per això hem demanat als diputats que pressionin a la Consellera de Justícia i al Secretari de Mesures Penals, que és on tenim veritablement el bloqueig, per a que s’autoritzi amb urgència una mesura vital per a la nostra seguretat.

Els diputats s’han compromès a parlar amb els màxims responsables del Departament de Justícia i demanar-los explicacions dels motius pels quals no han entrat en vigor les mesures de seguretat que contempla l’acord i per reclamar celeritat en l’entrada en vigor de totes i cada una de les mesures. En relació a l’increment de personal també han manifestat la seva intenció de parlar amb els responsables de Funció Pública per a que accelerin l’auditoria.

A més els diputats han manifestat que al llarg de la setmana vinent presentaran preguntes escrites dirigides a la Conselleria de Justícia relacionades amb tot el que hem exposat i que obligaran als responsables penitenciaris a donar explicacions oficials davant el Parlament.

JUBILACIÓ ANTICIPADA DELS PROFESSIONALS PENITENCIARIS

Hem volgut tractar amb els diputats aquesta qüestió bàsicament per la gran rellevància i pes específic quetindran al Grupo Parlamentario del PSOE al Congreso de los Diputados els 19 representants que ha aconseguit el PSC a les eleccions generals.

UGTPRESONS tenim molt clar que és només a Madrid on podem aconseguir un dels nostres principals objectius, sinó el primer, i per això, els hi hem demanat suport davant totes les esmenes que altres Grups Parlamentaris puguin presentar al Congreso.

Els Diputats del PSC han reconegut justa la nostra reclamació i s’han mostrat disposats a col·laborar per tal que s’aprovi la nostra Jubilació Anticipada quan abans millor, tot i que han manifestat que no serà fàcil d’assolir en el context actual.

UGTPRESONS tornarem a mantenir reunions amb els Grups del Congreso, tant bon punt es conformi la Càmara, per trobar aliances que permetin aconseguir un objectiu que ha de beneficiar a absolutament tots els professionals penitenciaris.

RECONEIXEMENT COM A AGENTS DE L’AUTORITAT

Un altre punt cabdal per als professionals penitenciaris que només pot resoldre’s al Congreso de los Diputados, i és per aquest motiu que UGTPRESONS hem estat molt insistents a reclamar que d’una vegada per totes es modifiqui l’article 80 de la Llei Orgànica General Penitenciària.

UGTPRESONS hem exposat aquesta històrica reivindicació, com a eina important per lluitar contra  l’augment de les agressions, per això hem demanat als diputats el seu suport quan de nou algun Grup es presenti al Congrés aquesta modificació legislativa.

Els diputats han reconegut ser coneixedors de l’augment exponencial de les agressions a les presons catalanes i de la gravetat d’aquestes i prenen nota per fer-nos costat.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 28 de juliol de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca