La Consellera de Justícia haurà de respondre a les preguntes elaborades per UGTPRESONS juntament amb el grup dels Socialistes

La reunió que UGTPRESONS vam mantenir el passat dijous al Parlament de Catalunya amb el Grup Parlamentari del PSC estava destinada a traslladar als diputats assistents l’actual problemàtica penitenciaria, però també tenia com a objectiu aconseguir un compromís del partit majoritari a la Càmara de defensa dels professionals penitenciaris.

A la reunió vam poder plantejar diversos punts cabdals per al nostre col·lectiu, alguns dels quals són competència exclusiva del Govern de la Generalitat i d’altres, com la nostra Jubilació Anticipada o el Reconeixement com a Agents de l’Autoritat, del Congreso de los Diputados.

En relació als que són d’estricta competència del Govern de la Generalitat vam situar el retard en el desenvolupament íntegre de l’Acord de Seguretat i d’Increment de Plantilla que vam signar el 22 de març passat, que preveu un increment important dels efectius actuals i la implementació de diverses mesures de seguretat, i els diputats es van comprometre a parlar amb la Consellera de Justícia i a registrar posteriorment les preguntes parlamentàries necessàries.

Doncs bé, aquest dilluns els diputats del PSC van registrar 37 preguntes prèviament consensuades amb UGTPRESONS, i que vam distribuir en 3 blocs:

  • INCREMENT DE PLANTILLA: 9 preguntes elaborades per a que la Consellera de Justícia acceleri els tràmits d’elaboració de l’informe de Funció Pública i que, un cop fet, ens faciliti còpia. A més, i molt important, és requereix a la Consellera que manifesti si aquest increment es durà a terme tant bon punt es pressupostin les places i sense esperar a la resolució de la convocatòria pertinent.
  • CÀMERES UNIPERSONALS: 14 preguntes elaborades per a que la Consellera informi oficialment del desenvolupament i conclusions de la prova pilot i directament per conèixer l’ús de la mesura, amb una pregunta concreta com “L’ús d’aquest sistema de gravació és exclusiu per prevenir agressions o té alguna altra finalitat?”.

La Consellera haurà de donar resposta en les properes setmanes a les 37 preguntes plantejades i ho haurà de fer sense subterfugis, i serà en aquell moment quan veurem quin és el grau de compromís que tenen d’acompliment de l’acord signat, que de no ser el 100% obrirà de nou el conflicte a les presons catalanes.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 2 d’agost de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca