Reunió nou uniforme. Problemes i solucions.

Aquest matí hem assistit a una reunió a tres bandes, amb responsables del departament i amb els representants de l’empresa subministradora de la roba del nou uniforme, per tractar els diversos problemes  que estan provocant als treballadors l’ús dels nous uniformes per la qualitat i poca transpiració dels teixits d’aquests, i també les possibles solucions.

Després de les reiterades denúncies d’UGTPRESONS, primer a Inspecció de Treball per la insuficient quantitat de peces de roba entregades als treballadors, i després al Comitè de Seguretat i Salut, per la poca transpiració dels teixits de l’uniforme, avui l’empresa subministradora ens ha presentat mostres amb nous teixits pels pantalons d’estiu que segons manifesten són de qualitat similar però més transpirables.

Ens han confirmat que durant la segona quinzena d’agost tindran enllestits una petita quantitat de pantalons, tant d’home com de dona, per poder fer una prova pilot amb ús real d’aquests. Si el resultat és positiu, es començarà la producció per tota la plantilla dels nous pantalons i poder fer entrega dels mateixos abans de l’estiu vinent.

UGTPRESONS hem insistit a l’administració que aquesta prova s’ha de fer al més aviat possible. El Subdirector de Centres s’ha compromès a organitzar aquesta prova pilot (escollir personal, centre, etc.), per tal de poder realitzar-la tan bon punt rebin els pantalons per part de l’empresa.

Com que ara mateix solució immediata no hi ha, UGTPRESONS hem reiterat la nostra petició que es redacti una nota o instrucció per part de l’administració, autoritzant els treballadors a poder portar l’uniforme antic almenys fins que finalitzi aquest estiu. L’administració s’ha compromès a estudiar la nostra demanda.

Donada aquesta resposta i per les dates en què ens trobem, els hem manifestat que UGTPRESONS no acceptarem que cap treballador pugui tenir qualsevol incidència amb les direccions dels respectius centres per l’ús de l’uniforme antic. En aquest sentit, instem a tots els treballadors que puguin tenir qualsevol problema de salut provocat pel teixit de la roba, ho posi de manera immediata en coneixement del servei de prevenció de riscos laborals del seu centre.

Salut

UGTPRESONS

Barcelona, 1 d’agost de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca