Les vacances són un dret del treballador

UGTPRESONS EXIGEIX POSAR FI ALS ABUSOS PRACTICATS PER L’ADMINISTRACIÓ CONTRA ELS INTERINS I INTERINES

Ja fa massa temps que molts centres penitenciaris manipulen el gaudiment de les vacances dels companys i companyes interins que han estat nomenats amb data fi de contracte (per reforç, substitució o altres situacions), i els obliguen a gaudir d’aquests dies en jornades determinades per les oficines de RRHH.

En primer lloc UGTPRESONS volem deixar ben clar que les vacances són un dret del treballador, que únicament aquest té la potestat d’escollir quan les vol gaudir, que l’administració només té la competència per a no autoritzar-les, i que no pot determinar unilateralment quan el treballador ha de gaudir-les.

En segon lloc dir que, tot i que les vacances s’han de gaudir durant el període que inclou el contracte de l’interí, en cas de no poder gaudir-les per motius imputables a l’Administració (denegacions contínues), o per trobar-se en situació de baixa laboral, o per gaudir d’algun permís previst a la normativa actual, l’Administració les haurà de liquidar al final del contracte, excepte que el treballador o treballadora sigui renovat, en aquest cas els dies de vacances s’acumularien al nou contracte.

Només en el cas excepcional que restin idèntic nombre de dies laborables de contracte que de dies de vacances a gaudir, l’Administració podria comunicar el treballador o treballadora que les ha de gaudir.

UGTPRESONS considerem que l’Administració està cometent reiterats abusos amb la gestió del gaudiment de les vacances i els dies d’AP i CF dels companys interins i interines i per això exigirem a la Subdirecció General de RRHH:

  • Que doni instruccions als centres per a que s’inclogui a tots els interins amb data fi de contracte dins de les guàrdies que correspongui, a l’efecte de gaudir dels seus dies de vacances, AP o CF amb els percentatges de lliurança corresponents.
  • Que acabi amb la pràctica cada cop més generalitzada de les oficines de RRHH de determinar les jornades que aquests companys poden gaudir com a lliurança.
  • En cas que no ho facin UGTPRESONS traslladarem aquesta situació a la Direcció General de Funció Pública per a que aturi aquest abús de manera definitiva.

UGTPRESONS posem a disposició de les nostres afiliades i afiliats els serveis jurídics del sindicat, iinstem a tots els treballadors que se sentin agreujats per aquests abusos a que es posin en contacte amb els delegats del seu centre.

UGTPRESONS

Barcelona, 5 de setembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca