Tancament de la infermeria i psiquiatria

UGTPRESONS EXIGIM DOTACIÓ DE PERSONAL I LA REPOSICIÓ TOT EL PERSONAL PERDUT PEL CONCURS DE TRASLLATS A MADRID

El Departament de Justícia i la Direcció General de Serveis Penitenciaris van endegar fa uns mesos un projecte d’ampliació del Departament de Salut Mental del centre penitenciari de Brians 2 amb unes intencions, ara conegudes, de tancar el Departament de Psiquiatria i Infermeria de Quatre Camins per reformar-lo i traslladar els interns a Brians 2.

Malauradament ja no ens sorprèn la precipitació amb la que funciona l’administració penitenciària ni els nefastos resultats que sempre aconsegueix, però ara la seva pretensió és inaugurar l’ampliació del Departament de Salut Mental de Brians 2 sense que aquest tingui les mínimes garanties per fer-ho, i tot perquè el Consorci de Sant Joan de Deu, que actua com la financera del Departament de Justícia, o més aviat com la Banca Vaticana, l’obliga a inaugurar-lo abans del dia 6 de novembre.

I quan parlem de Banca Vaticana és perquè aquest Consorci, a banda d’actuar com una empresa més que gestiona un servei externalitzat per l’administració a canvi d’una important quantitat de diners, en aquest cas el de Salut Mental dels centres penitenciaris, també actua com una financera proporcionant liquiditat al Departament de Justícia per a què faci les obres que el mateix Consorci consideri oportú fer. 

Per si això no fos suficient, aquesta pretensió precipitada d’obertura es vol fer en unes condicions inacceptables de seguretat, sense sistema general de càmeres de control ni d’obertura hidràulica de les cel·les, amb les obres inacabades i amb innumerables deficiències a les pròpies cel·les i instal·lacions.

UGTPRESONS no entrarem a fer més valoracions sobre aquest nou projecte del Departament, ni sobre la precipitació en l’execució, ni tan sols per mostrar-nos perplexos pel fet que aquest deixi un centre com Quatre Camins sense Departament d’Infermeria, però el que sí volem és deixar ben clar que qualsevol actuació que emprengui l’Administració i que pugui repercutir en els treballadors i treballadores penitenciaris ha de ser, com a mínim, debatuda.

Ningú pot negar que el fet que s’ampliï qualsevol Departament per donar cabuda a més interns genera unes càrregues de treball extres que han d’equilibrar-se amb la dotació de personal corresponent, però quan del que es tracta és de garantir la seguretat en un Departament de Salut Mental, ple d’interns amb un perfil de reaccions imprevisibles, és necessari una dotació substancialment superior.  

UGTPRESONS creiem que aquest projecte ha de venir necessàriament acompanyat d’un increment net de personal, que ha de sortir de la gairebé esgotada borsa de treball que tenim, i que ha de permetre que els 14 companys i companyes que van finalitzar el seu contracte el passat dia 15 siguin nomenats de nou i puguin, també, estabilitzar-se laboralment.

UGTPRESONS exigim, també, la reposició de tots i cada un dels companys i companyes que van participar en el concurs de trasllat a Madrid i han obtingut destinació definitiva, la pèrdua dels quals afectaran en major o en menor mesura a la pràctica totalitat dels centres penitenciaris de Catalunya.

Aquí podeu comprovar el quadre dels llocs de treball que restaran desocupats en el moment que es produeixi la seva marxa:

taula20

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca