La UGT signa l’Acord de restitució de Drets i Salaris

ENTRE 2018 I 2020 ELS SOUS PODRIEN AUGMENTAR UN MÀXIM DE 8,79% EL QUE PERMETRÀ RECUPERAR EL 5,29% DEL PODER ADQUISITIU PERDUT DURANT LA CRISI

La UGT i el Govern Espanyol han signat avui divendres 9 de març un acord plurianual sobre les condicions laborals dels treballadors/es de la funció pública que garanteix un increment del 6,1% fix fins al 2020 i del 6,9% per a diferents col·lectius a través de fons addicionals. L’increment salarial arribaria al 8,79% si es compleixen diverses previsions econòmiques que són el creixement del PIB el 2019 i 2020 i el compliment de dèficit.

El 2019, els empleats públics podran arribar a percebre un 2,75% més en les seves nòmines i el següent any la pujada salarial es podria situar en un 3,85%. Al final de l’acord els empleats públics tindrien un increment del 8,79% de salari, que els permetria recuperar gairebé cinc punts i mig del poder adquisitiu perdut durant els anys de crisi.

Aquest Acord representa el començament de la recuperació salarial i de la reparació de drets, i és el punt de partida del reconeixement del nostre esforç personal i el nostre compromís col·lectiu amb els serveis públics com a garants de drets de ciutadania.

taula3

RESTITUIR DRETS: IT, JORNADA I CONCILIACIÓ FAMILIAR

Mitjançant la negociació, es podrà tornar a negociar i restituir el 100% de les retribucions quan s’està en situació d’incapacitat temporal. Per aconseguir-ho es podrà negociar en cada Administració un complement retributiu sobre la prestació de la Seguretat Social en matèria d’IT, fins arribar al 100% de les retribucions que es perceben habitualment, sempre que es justifiqui l’absència mitjançant el corresponent comunicat de baixa.

L’acord permetrà, mitjançant la negociació en cada àmbit concret, acordar calendaris laborals que matisin i flexibilitzin les 37’5 hores de jornada setmanal. A més possibilita, mitjançant negociació col·lectiva, que els empleats públics puguin acumular un 5% de la seva jornada anual -amb caràcter recuperable- per a tasques de conciliació destinada a cura de familiars. També el possible establiment d’una jornada contínua especial quan es tenen a càrrec menors o discapacitats.

ARA ES CREA OCUPACIÓ PÚBLICA

L’Acord amb el Govern permetrà crear nova ocupació pública i torna la capacitat de negociació i gestió a les administracions autonòmiques i locals. El procés d’estabilització -reducció d’un 90% la temporalitat- s’universalitza i s’estén a tots col·lectius i sectors de les Administracions Públiques.

L’Acord permetrà a les administracions públiques que compleixen l’objectiu de dèficit, la regla de despesa i el deute públic, cobrir les baixes que es produeixin en tots els sectors, funcions i serveis, siguin o no prioritaris. En aquests casos, es podrà aprovar una taxa addicional de 8% sobre la taxa general en els sectors que es considerin necessari.

Per a aquelles administracions que no compleixin els requisits, la taxa de reposició serà del 100% en els sectors prioritaris i el 75% a la resta, un 25% més que l’any anterior. Addicionalment podran fixar una taxa del 5% si ho necessiten.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca