Concurs de trasllats Psicòlegs

CSIF i CATAC posen en perill desenes de llocs de treball

Ahir es van publicar al web del Departament les llistes provisionals de persones participants admeses i excloses del concurs general de mèrits i capacitats per proveir llocs de treball del cos de titulació superior de la Generalitat de Catalunya, psicologia, àmbit funcional d’execució penal (convocatòria núm. JU/001/2018).

En total són 60 els participants, dels quals 59 han estat admesos.

Doncs bé, ara, un cop publicada la llista i fet un estudi de la mateixa, es pot comprovar com una part significativa dels participants ho fan des d’àmbits aliens al nostreUGTPRESONS hem demanat que es faci públic el llistat de preferències dels participants per així poder saber l’impacte que pot tenir la resolució del concurs, tot i que fent una comparativa entre els complements específics dels diferents llocs de treball als qual es pot concursar, ens podem imaginar a quins llocs de treball molt probablement optarà la majoria dels participants:

LLOC DE TREBALLCOMPLEMENT ESPECÍFIC
Centres Penitenciaris14.167 euros
Centres Educatius9.959 euros
Servei de Mediació7.137 euros
Serveis Centrals6.757 euros


UGTPRESONS
 ja vam advertir des del primer moment que la publicació d’aquest concurs provocaria un autèntic tsunami que es podria traduir en un important nombre de cessaments d’interins, ja que obria la porta a que personal d’altres departaments optessin per ocupar un lloc de treball en un centre penitenciari i més quan l’Administració amb el vist i plau incomprensible, sinó interessat, de CSIF i CATAC va decidir eliminar l’obligat curs habilitador que els psicòlegs de fora del nostre àmbit havien de necessàriament superar.

Per això, UGTPRESONS sempre hem defensat la publicació d’un concurs de trasllat posterior a la resolució de les oposicions, ja que això garantiria la mobilitat dels que vulguin participar alhora que l’estabilitat laboral dels nostres interins.

Malauradament, l’aliança entre l’Administració i els sindicats CSIF i CATAC que van apostar per la publicació d’aquest concurs, i que aposten per a que també es convoquin els dels altres cossos de rehabilitació, provocarà danys irreparables als nostres companys i companyes interines, així com al propi sistema penitenciari.

Si ja és irresponsable i lamentable que l’Administració hagi decidit apostar per substituir professionals de rehabilitació amb molts anys d’experiència en l’àmbit penitenciari per d’altres treballadors sense coneixement del nostre àmbit, ho és més encara quan qui aposta per posar en perill els llocs de treball de desenes de companys i companyes són els sindicats CSIF i CATAC.

UGTPRESONS exigirem la recol·locació immediata de totes les companyes i companys interins que es vegin afectats per la resolució d’aquest concurs, ja que seria una imprudència total que el nostre sistema penitenciari deixés de comptar amb l’experiència i compromís que han demostrat al llarg de molts anys.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca