Continuen les agressions

Malauradament hem de tornar a denunciar noves agressions, concretament tres companys més han estat agredits els darrers dos dies.     

Ahir dia 4, en el torn de matí, un intern del mòdul 2 que treballava a tallers productius va colpejar una treballadora del CIRE al taller 3. En la tasca de reducció, l’intern també va agredir un funcionari de servei a l’esmentat taller, cosa que va motivar l’activació d’un codi 2 per tal d’aïllar-lo.

Només gràcies a la ràpida intervenció del company de servei al taller, l’agressió a la companya de CIRE no vas ser més greu, tot i que va tenir que anar a la mútua. Hem de tenir present que els tallers són un espai on hi ha un munt d’eines i objectes contundents que fan encara més perillosa una potencial agressió per part d’un intern que hi treballi. Sortosament en aquesta ocasió això es va poder evitar.

Per si no en tinguéssim prou, aquest mateix matí un altre company ha estat salvatgement agredit al MR-3. Senzillament per evitar un escorcoll de cel.la l’intern ha donat un fort cop de puny a la cara a un funcionari, s’ha activat un codi 2 per poder controlar la situació, alhora que s’han destinat funcionaris de reforç al mòdul per evitar mals majors.

Com a conseqüència de l’agressió, el company, després d’una primera cura per part dels serveis mèdics del centre, s’ha vist obligat a anar a la mútua, amb un fort cop a la mandíbula, tot i que afortunadament sembla no tenir res trencat.

Des d’UGTPRESONS i la Secció sindical d’UGT al CIRE no ens cansarem de denunciar aquest tipus de conflictivitat i demanem, per una banda, que s’actuï amb tot el rigor i la fermesa que permeti el Reglament Penitenciari contra els agressors, com no pot ser d’un altra manera, i per un altra, demanem la seva conducció, així com la de tots aquells interns que provoquen situacions de risc i heteroagressivitat envers els funcionaris i companys que treballen al centre, siguin de l’àrea que siguin, amb vinculació funcionarial o laboral. Alhora, esperem que s’actuï d’ofici en defensa dels interessos dels companys agredits.

No és admissible que es donin aquestes agressions. Cal una resposta urgent i contundent de la direcció i de l’administració, aquesta situació que s’està vivint al nostre centre és INSOSTENIBLE. Aprofitem per encoratjar-vos a assistir a la concentració del proper dimarts dia 9, JA N’HI HA PROU!!!

Des d’UGTPRESONS i d’UGT-CIRE donem tot el nostre suport als companys agredits, esperem la seva ràpida recuperació, alhora que els felicitem per la seva rapida actuació i per la seva professionalitat. Tanmateix posem els nostres serveis jurídics al seu servei.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca