Reunió amb la Directora de Serveis del Dep. Justícia

UGTPRESONS TRASLLADEM UN FULL DE RUTA DE DEMANDES DE COMPLIMENT URGENT

UGTPRESONS ens hem reunit aquest matí amb la nova Directora de Serveis del Departament de Justícia, la Sra. Iolanda Aguilar, i amb la Subdirectora General de RRHH del Departament, Maria José Martí, per traslladar-les un seguit de demandes que requereixen de solucions urgents a curt-mig termini.

Hem demanat abordar amb urgència el perill que suposa l’envelliment de la plantilla penitenciària i la necessitat de començar a negociar fórmules de Jubilació Anticipada, tal i com d’altres cossos ja gaudeixen, així com d’actualitzar el nostre Decret de Segona Activitat a les necessitats actuals.

UGTPRESONS hem denunciat la nefasta política de personal que està portant a terme la Direcció General de Serveis Penitenciaris, que, enlloc de dotar els centres penitenciaris del personal necessari i estable, actua a impulsos incorporant personal en funció dels incidents que es van produint, demostrant un nul interès per la seguretat dels treballadors penitenciaris. Per això hem demanat la incorporació immediata de tots els companys de la borsa que no estan contractats, així com els que superin el nou procés de borsa que s’inicia el proper dia 19 al Car de Sant Cugat.

També hem exigit el compliment dels acords en matèria de mobilitat i promoció professional, i li hem demanat que es porti a terme sense excuses el calendari previst pels concursos de comandaments de totes les àrees i que el concurs de trasllats del cos de Tècnics Especialistes es publiqui en paral·lel al de Cap d’Unitat i Cap d’Àrea Funcional..

Les Oposicions de Tècnics Especialistes és una altre punt que UGTPRESONS hem situat com a prioritari per l’any 2019, així com que el Departament aposti per la consolidació dels llocs de treball del personal interí de l’àrea de rehabilitació en les ofertes PESCO.

Altre punt conflictiu és el del Servei de Transport, i UGTPRESONS li hem recordat que hi ha un acord subscrit per l’administració que preveu proporcionar aquest servei, i li hem advertit que en cap cas admetrem la seva desaparició, ni entre centres “grans” ni entre els suprimits i els de substitució. I li hem deixat clar que mentre hi hagi un sol funcionari traslladat forçós que vulgui accedir a aquest servei, aquest ha de poder fer-ho.

La Directora de Serveis s’ha compromès a estudiar les nostres demandes, això sí, utilitzant el mateix “mantra” de sempre de “les necessitats pressupostàries”, “les dificultats polítiques actuals” o “la possibilitat que l’any vinent continuem amb un pressupost prorrogat”.

UGTPRESONS hem volgut deixar clar que ja és hora que aquestes “trobades polítiques” de presentació vinguin acompanyades de compromisos i que ja estem farts que les típiques excuses de sempre continuïn fent-se servir per impedir millores laborals dels professionals penitenciaris.

També hem traslladat que l’escenari de conflicte que ha generat el Govern de la Generalitat quan primer ens roba les nostres pagues extres i després ens provoca amb propostes insultants de devolució, farà que el personal penitenciari no ens quedem asseguts esperant noves propostes, sinó que exigirem amb contundència el que és nostre, i ho farem al llarg de les properes setmanes.

Per això UGTPRESONS hem registrat un escrit (que us adjuntem) amb el que demanem una solució a dues situacions que tenen gran incidència en la Conciliació Familiar de pràcticament la totalitat de la plantilla de les àrees de Règim Interior, Rehabilitació i Administració, i que entenem s’han d’abordar urgentment:

  • Modificar la Instrucció 1/2012 que regula els canvis de servei i que limita a 24 el número màxim de canvis que pot gaudir el personal de Règim Interior.
  • Possibilitar que el personal de Rehabilitació i Administració pugui gaudir d’una veritable Flexibilitat Horària a l’inici de la jornada laboral, com la resta de personal de la Generalitat.

La resposta que se’ns doni a aquestes dues demandes evidenciarà si el tarannà de la nova Directora de Serveis de trobar solucions i arribar a acords és el que ens ha traslladat al llarg de la reunió o no ho és.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca