El govern regalarà 11,7 M€ a La Caixa en comptes …

… de pujar-nos el sou de manera efectiva i també es nega a suspendre els processos PESCO

El II Acuerdo para la mejora del Empleo Público y de Condiciones de Trabajo signat per la UGT el 9 de març de 2018 preveu uns increments retributius màxims per als anys 2018, 2019 i 2020, d’un 1,95%, 2,75% 3,85% respectivament, que es divideixen en una part fixa, una variable i una altra part de fons addicionals.

L’any 2018, l’increment retributiu que vam tenir i que vam veure reflectit a la nostra nòmina va ser del màxim que preveia l’acord, l’1,95%.

Aquest any ja hem vist incrementades les nostres retribucions en un 2,5%, però encara restava negociar el 0,25% lligat als fons addicionals per tal d’assolir les quantitats màximes previstes per aquest 2019, el 2,75%.

 A la reunió que vam mantenir divendres passat amb el Govern, i a la que UGTPRESONS vam assistir com únic representant de l’àmbit penitenciari, vam reclamar que aquest 0,25% d’increment retroactiu des de l’1 de gener de  2019, incrementés cada un dels nostres complements de la nòmina, d’idèntica manera que ja es va fer l’any passat.

El Govern però, fent servir subterfugis legals que no van utilitzar l’any passat, ha decidit que aquest 0,25% de la nostra massa salarial anual incrementi el Pla de Pensions que tots els servidors públics tenim, i que teníem paralitzat des de 2011.

Resumint, que el Govern enlloc de de pujar-nos el nostre sou ha decidit unilateralment “regalar” 11,7 milions d’euros a l’entitat privada “La Caixa” per a que especuli amb els diners de tots els servidors públics.

Malgrat el Pla de Pensions també formi part de la nostra massa salarial, la UGT considerem que de totes les retallades que ens han aplicat, aquest no és el concepte més prioritari i ens mantindrem a reclamar que aquestes quantitats lligades als Fons Addicionals (que pel personal penitenciari serien d’uns 70 euros anuals de mitjana) es destinin a incrementar de manera directa les nostres retribucions.

Pel que fa al pagament del 60% pendent de la paga extra de 2013 previst a l’Acord que la UGT i Ccoo vam signar l’11 de desembre de 2018, hem reclamat que es materialitzi el primer trimestre de 2020 i en un únic pagament, independentment de si hi ha o no pressupostos.

En relació a l’aplicació de l’article 61.6 del TREBEP en els procesos PESCO, el Govern es manté a seguir el dictamen de la seva assessoria jurídica que, diuen, estableix que l’aplicació d’aquests articles generaria inseguretat jurídica a tots els participants dels diferents processos.

UGT hem reiterat de nou a l’Administració la paralització dels processos PESCO convocats a l’espera del pronunciament del TJUE, tal i com ja vam fer el mes de juliol i el passat mes d’octubre. No obstant, el Govern manté que només ajornaran la data d’examen del cos de Treball Social, mantenint el calendari dels processos ja convocats i dels que pròximament convocaran.

Respecte de les mesures de conciliació familiar i flexibilitat horària pendents de negociar, UGT hem reclamat la convocatòria del Grup de Treball creat a tal efecte per tractar la implementació de la jornada setmanal de les 35 hores i la creació d’una borsa d’hores equivalent al 5% de la jornada anual per conciliació familiar, entre d’altres.

La UGT tenim una bateria important de propostes en aquesta matèria que volem negociar, i ens hem emplaçat a una reunió que es farà el mes de gener de 2020.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca