Repartiment mascaretes FFP2

Després de les constants exigencies que UGTPRESONS venim fent en relació a que l’Administració protegeixi els professionals penitenciaris, ahir el Comité de Crisis va acordar les següents mesures que seran d’aplicació immediata a partir d’avui mateix:

Macaretes FFP2 per a tot el personal

Properament es farà una redistribució de mascaretes FFP2 a tots els centres, en funció del número de professionals que hi hagi a cadascun d’ells. El procediment per al lliurament serà el següent:

  • S’anotarà el NIP del professional al que se li dona la mascareta FFP2 caducada.
  • Es lliurarà la notificació en la qual se li informa que la mascareta està caducada però que es pot fer servir sempre i quan compleixi els criteris que marca el Ministerio de Sanidad, així com una còpia del document del Ministerio de Sanidad que ho acredita.
  • S’informarà als funcionaris que aquesta mascareta serveix com reposició de la mascareta quirúrgica que ja se’ls ha donat. Per tant, la reposició que havíem de fer als 15 dies d’ús de la mascareta quirúrgica, queda coberta amb el lliurament de la FFP2 que es lliura ara. No s’han de llençar les mascaretes quirúrgiques si es troben en bon estat, doncs poden continuar fent la seva funció.
  • En la mesura que sigui possible, quan el funcionari hagi d’entrar a una cel·la on hi ha un intern malalt o sospitós, hauria d’utilitzar una mascareta FFP2 d’un sol ús, i preferentment, no caducada. Per aquesta acció, s’utilitzaran les mascaretes FFP2 no caducades que tenen tots els centres.

Malauradament, estem acostumats a que les comptades bones notícies que de tant en tant ens dona l’Administració vinguin acompanyades de “lletra petita” i, en aquest cas, aquesta és tan “insignificant” com que les mascaretes estan CADUCADES.

UGTPRESONS creiem que es podria entrar en un debat entre si és millor protegir-se amb mascaretes d’una gama superior, encara que estiguin caducades, o continuar amb les actuals, que haurien de ser d’un sol ús, però el que considerem ofensiu és que se’ns faci signar un “recibí” conforme som coneixedors que el “producte” està caducat.

Semblaria que, en cas de contagi, en ser coneixedors de la caducitat de la mascareta, els culpables seríem nosaltres per no haver complert amb els “criteris que marca el Ministeri de Sanitat”. En fi, una altra més de la nostra estimada Administració.

Test ràpids COVID-19

Com ja vam informar, UGTPRESONS vam aconseguir els test de diagnosi ràpida del covid-19 pel personal penitenciàri. A dia d’avui la Secretaria ens comunica que encara no disposen dels reactius que els ha de facilitar el Departament de Salut, i que hores d’ara estan acabant de dissenyar el circuit que s’haurà d’implementar per poder fer ús dels mateixos de la forma mes àgil, a tot el personal penitenciari que ho necessiti.

UGTPRESONS continuarem pressionant per a que aquests Test es comencin a fer amb la urgència que requereix la nostra exposició continua.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca