Consellera Ciuró, què no va entendre de la reunió del dia 19?

Cèsar Galvan, nou Director General d’Afers Penitenciaris

El passat dia 19, la nova Consellera de Justícia Lourdes Ciuró ens va comunicar que tenia la intenció de crear una nova Direcció General d’Afers Penitenciaris que tindria com a missió trobar solucions a l’actual crisi regimental que pateix el sistema penitenciari.

UGTPRESONS vàrem considerar l’anunci com una bona notícia, ja que aquesta nova Direcció General havia de ser un desllorigador que donés solució al conflicte obert entre la pràctica totalitat de la plantilla i els actuals responsables penitenciaris. A més, enteníem, i així l’hi vam traslladar, que aquesta nova Direcció General havia d’estar integrada per professionals penitenciaris d’experiència contrastada.

Però avui ens hem assabentat que la nova Direcció General estarà liderada per Cèsar Galvan, mosso d’esquadra amb una formació tan clarament penitenciària com la “seguretat aeroportuària” o les “relacions amb la comunitat”.

UGTPRESONS li volem fer a la Consellera Ciuró dues preguntes:

  • Què és el que no va entendre quan a la reunió li vam traslladar la necessitat de fer canvis profunds a l’estructura penitenciària incorporant professionals amb experiència real a l’àmbit de règim interior?
  • Sap que disposa de gairebé 4.500 professionals penitenciaris amb experiència més que contrastada que podrien perfectament ocupar el lloc que vostè ha decidit “donar” al senyor Galvan?

Lamentablement ja estem acostumats a veure com els partits que conformen els Governs nomenen en càrrecs de responsabilitat i, per tant, amb retribucions en ocasions desorbitades, a amics amb carnet del partit. Això podria “colar” si la suposada idoneïtat és per cobrir llocs que són transversals i no gaire tècnics, però quan els llocs que s’han de cobrir són per a una àrea molt determinada, com la de Director General d’Afers Penitenciaris, aquí no hi ha excusa. Busca almenys un “amic” que tingui experiència real.

UGTPRESONS no tenim res en contra del senyor Galvan, segur que és un bon professional en el seu àmbit, però considerem que no té el perfil idoni per liderar aquesta nova Direcció General i, menys, en un moment tant convuls com l’actual. Per tant, demanem a la Consellera de Justícia que reconsideri la seva decisió i busqui entre els milers de professionals penitenciaris a la dona o l’home que ha d’encapçalar la nova Direcció. Li assegurem que de candidats en sobren.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona, 29 de juny de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca