Nova agressió al departament de salut mental

UGTPRESONS denunciem una nova i brutal agressió al Centre Penitenciari de Brians 2. Quan encara ens estem recuperant dels greus fets succeïts al DERT el passat dissabte, en què un intern va intentar posar fi a la vida de 5 funcionaris amb una ganiveta que portava amagada, ahir un altre funcionari va sofrir un atac inesperat i per darrere, amb un bolígraf al departament de Salut Mental, reben diverses punxades tant a l’esquena com al coll, i amb “la sort” de què no va veure afectat cap òrgan vital només per mil·límetres, el que podia haver suposat que perdés la vida.

Va ser necessari activar Codi 2, i gràcies a la magnífica actuació dels companys del departament, i a la providència, a hores d’ara no estem lamentant una desgràcia, ni hem de donar el condol a la família del company. El company va haver de ser portat a la mútua per ser atès de les greus ferides que presentava, i des d’UGTPRESONS li desitgem una ràpida recuperació.

L’intern agressor feia dues setmanes que estaba totalment descompensat, segons els mateixos companys que presten servei en aquest departament, i també cal remarcar que el mateix intern ja va agredir a un altre funcionari amb un pinxo a Brians1. I cap mesura de protecció!!

Aquest nou incident és un altre lamentable i macabre fet del que malauradament ens està succeint al centre. Hem perdut la deriva i el vaixell s’està enfonsant. Brians 2, el centre més gran i amb el volum més gran d’interns i d’unitats de vida fa temps que està deixat de la mà de deu gràcies a la inoperància del seu director. No fa gaire temps, va ser un centre d’exemple de funcionament, tot i les seves precarietats.

I el mèrit de què encara no s’hagi enfonsat,  és únic i exclusiu dels seus professionals. Uns professionals que des de fa mesos es veuen constantment fiscalitzats, i el que encara és més greu, absolutament abandonats, tant pel director i els seus experiments, com per la Secretaria i la Conselleria. Estem cada vegada més a prop d’haver de lamentar una desgràcia irreparable, i ells i elles en seran els únics responsables.

La passada setmana vam signar un acord on s’establien una sèrie de mesures per intentar minimitzar aquesta xacra d’agressions que estem patint. Sabem que aquestes no donaran fruits d’un dia per l’altre, però també som conscients que cada dia que passa sense prendre decisions, augmenta el risc per a la integritat dels centenars de treballadors dels quals vostès són responsables.

UGTPRESONS exigim que aquestes mesures es comencin a posar en pràctica de manera immediata. No acceptarem dilacions en el temps que posin en risc les nostres vides. Des de les seves atalaies polítiques els exigim accions contundents. O les fan vostès o les farem nosaltres!!!

Salut

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires 28 de març de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca