Borsa de treball

INTEGRACIÓ I OBERTURA NOU PROCÉS DE BORSA

UGTPRESONS hem assistit avui a la reunió del Grup de Treball Penitenciari on s’ha acordat la inclusió de tot el personal interí de totes les llistes coexistents en una única borsa sota el criteri d’antiguitat i la convocatòria d’un nou procés selectiu de 600 candidats per ocupar llocs en règim d’interinatge que ha de permetre incloure 300 nous treballadors a la Borsa de Treball.

Amb relació a la integració de la borsa, tal com es va signar a l’acord de 22 de març de 2023, s’incorporarà a la Borsa d’Interins a totes les persones que actualment configuren les diferents llistes de substitucions i reforços, que són 423.

Ens informen que aquesta integració està prevista pel mes de juny i quan això es produeixi l’Administració enviarà als afectats la informació necessària mitjançant correu electrònic, per tal que manifestin la seva voluntat d’incorporació a la Borsa. En aquest correu, s’adjuntarà la normativa d’aplicació, un document d’acceptació que caldrà signar i la plantilla de preferències d’àmbit territorial i funcional, per tal que sigui retornat en un termini màxim de 10 dies hàbils des de la seva tramesa.

L’Administració ens ha informat també que a finals d’abril s’obrirà un nou procés de 60 places de GSI en comissió de servei, previ a la integració de la borsa d’interins, que s’incorporarien a la nova destinació el dia 1 de juny. Posteriorment , tot i que amb dates encara per determinar, es realitzarà un altre per GAMV i GAMP.

La unitat sindical només s’ha vist trencada quan, CATAC, que a totes les reunions del Grup de Treball de Borsa fins a dia avui, s’havien manifestat totalment a favor de la integració de la Borsa d’Interins, ha manifestat que no signarà l’Acord. Desconeixem si el motiu pot ser el de no haver signat tampoc l’Acord de 22 de març de 2023, encara que avui han tingut l’opció d’esmenar la seva errada i beneficiar als centenars d’interins que es veurien exclosos de la Borsa de no signar-se aquest acord.  

Per sort, gràcies als que posem per davant l’assoliment de millores en les condicions laborals i deixem de banda interessos electoralistes, la integració serà una realitat.

Quant al nou procés selectiu, està previst que es publiqui demà dia 20 d’abril amb un termini de 10 dies per inscriure’s i presentar la documentació requerida en referència a l’acreditació dels requisits de participació i els mèrits de la fase de concurs.

El procés constarà de dues parts; una fase de concurs i una fase de proves:

FASE DE CONCURS. Es valoraran els següents mèrits, obtinguts fins a la data de publicació de la convocatòria:

 • Titulacions acadèmiques: titulacions acadèmiques de nivell superior a l’exigit com a requisit de participació, amb un màxim de 7 punts:
  • Llicenciatura o grau en criminologia, dret, psicologia, treball social i educació social: 4 punts.
  • Diplomatura o equivalent en criminologia, dret, psicologia, treball social i educació social: 3 punts.
 • Llengua catalana: certificat de coneixement de llengua catalana superior a l’exigit com a requisit de participació, amb un màxim de 5 punts:
  • Nivell C1: 3,5 punts
  • Nivell C2: 5 punts
 • ACTIC o certificat equivalent, amb un màxim de 3 punts:
  • Nivell avançat: 3 punts
  • Nivell mitjà: 2 punts
  • Nivell bàsic: 1 punt
 • Llengües estrangeres, amb un màxim de 5 punts:
  • Nivell B2: 2 punts
  • Nivell C1: 3 punts
  • Nivell C2: 4 punts

FASE DE PROVES. Es realitzaran 3 proves de caràcter obligatori i eliminatori:

 • Prova física (constarà de 3 exercicis: circuit d’agilitat, pressió sobre banc i “course navette”). La qualificació d’aquesta prova és de 0 a 30 punts i la puntuació mínima per ser declarat apte és de 15 punts.
 • Coneixements de Llengua (només per aquelles persones que no hagin acreditat estar en possessió del certificat de coneixements requerit)
 • Curs selectiu (teòric i pràctic amb les dues respectives avaluacions i amb una durada total de 2 setmanes, 70 hores lectives)

Per a la realització de les proves físiques es convocaran al CAR de Sant Cugat 300 persones el 27 de maig i 300 més al 8 de juny, que seran els que hagin obtingut una millor puntuació a la fase de concurs.

UGTPRESONS per ajudar a tots els aspirants a superar les proves físiques, ha organitzat un calendari de jornades de preparació d’aquestes. Tota la informació la podeu trobar al cartell informatiu que us adjuntem a l’escrit.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 19 d’abril de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca