Noves agressions a funcionaris del C.P. Lledoners

La Secció Sindical d’UGTPRESONS a Lledoners ha d’informar de 2 noves agressions a funcionaris per part d’interns que han succeït en el transcurs d’aquesta setmana.

Les primeres agressions les van sofrir els funcionaris del MR03 el dijous 9 de novembre, quan un intern que ni tan sols porta quatre mesos al centre, i que és l’actor principal d’uns 30 comunicats de fets durant la seva estança en els mòduls 3, 5 i el DERT, va colpejar donant diversos cops de puny (un d’aquests va impactar a la cara del CU) i diverses puntades de peu als funcionaris. Tot això després que aquests li recriminessin la seva actitud davant la seva negativa d’entrada al menjador.

Novament, gràcies a la professionalitat, tant dels funcionaris PS com dels mateixos funcionaris del mòdul van poder reduir l’intern després d’activar el CODI 2.

UGTPRESONS volem donar tot el nostre suport als funcionaris agredits i desitjar-los una ràpida recuperació.

Volem posar de manifest que la Direcció del centre ha estat informada de totes les amenaces, insults, distorsions de la dinàmica normal dels departaments, alteracions regimentals i abusos o col·lapses de l’intercomunicador d’aquest intern.

Per això, UGTPRESONS no comprèn com després de tots els fets acumulats per aquest intern, la direcció no ha demanat l’aplicació d’un primer grau; el qual hagués evitat aquestes agressions als companys; així com la greu alteració regimental que varen protagonitzar els interns que es trobaven en el pati al moment dels fets, i, que varen secundar-lo en les seves proclames i insults contra els funcionaris. Aquests fets podien haver desencadenat un CODI 04; si no hagués sigut pels funcionaris, a hores d’ara estaríem lamentant fets molt més greus.

Finalment, la secció sindical d’UGTPRESONS vol posar de relleu la greu situació que s’està vivint al MR03, ja que a més de les 5 altes al DERT que es van produir derivades de l’incident esmentat; hem de sumar-hi les altes al DERT de 2 interns més durant la jornada d’avui per faltes greus de respecte i insults als funcionaris/es.

Per tot el comentat, exigim a la Direcció fermesa per reconduir la deriva que està prenent el MR03 i que fàcilment es pot contagiar a la resta de departaments.

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Lledoners

Sant Joan de Vilatorrada, 11 de novembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca