Reunió amb la direcció

Per part de la direcció assisteixen a la reunió el director del centre i el gerent. Per part de les organitzacions sindicals són presents els delegats d’UGTPRESONS, CATAC-IAC i CCOO.

Punts a tractar:

En primer lloc, es signen les actes pendents amb els annexos corresponents dels sindicats que s’afegeixen al cos de cadascuna de les actes tal com es va acordar en la darrera reunió en data 09.05.2023.

Seguidament la direcció exposa quin és l’estat de les ILT actuals i les places per cobrir de la següent manera:

 • Actualment hi ha 5 companys GMO d’ILT pels quals hi ha 3 substituts (1 fins al 15.01.2024 de moment).  Resten 2 sense cobrir i no s’ha demanat reforç per cap.
 • A oficines/tractament n’hi ha 2 companys d’ILT del qual 1 s’ha cobert i l’altra no.
 • UGTPRESONS torna a reclamar una vegada més la plaça de GO sense cobrir des de 2017, cal dir que l’administració ja no la contempla, és una retallada flagrant a la plantilla del CP OBERT DE GIRONA i cal recordar-ho i demanar-la a cada reunió.

El següent punt del dia a petició d’UGTPRESONS és la situació de l’estat actual d’obres. La direcció explica les obres previstes per l’any 2024 al centre de la següent manera:

 • Està prevista l’adequació de la cuina del centre.
 • Taquilles noves pels interns i la instal·lació de punts de càrrega de telèfon mòbils a l’entrada principal.
 • Instal·lació de mosquiteres.
 • Projecte d’adequació de canonades i instal·lacions elèctriques al centre.
 • Reparació del teulat del centre.
 • Substitucions de cancel·les a interior per portes.
 • Reparacions de pintura en dependències d’interior i oficines.
 • Reparació de l’escala exterior d’accés al centre, previsiblement abans que acabi l’any.

UGTPRESONS valorem i ens congratulem si realment es duen a terme aquestes obres demanades de fa tan i tant de temps per les OOSS.

UGTPRESONS ha demanat explicacions a la direcció respecte al control d’horaris dels interns, especialment a les nits, donat les incidències que s’estaven produint d’incompliment d’horaris per part d’alguns interns i els perjudicis que comportaven aquests comportaments, tant en la seguretat del centre, com la laxitud de la conducta a l’exterior de persones complint una condemna.

Davant el qual, la direcció proposa que tots els incidents relacionats amb l’horari de sortida i entrada siguin comunicats a la direcció mitjançant comunicats de fets per tal de ser tractats en les juntes de tractament i prendre si calen les mesures adients. Per tant, des d’UGTPRESONS exhortem a la plantilla  a redactar aquests comunicats de fets a fi que la direcció disposi dels informes adients a fi de solucionar aquest assumpte i veure si realment es prenen mesures a tal efecte.

UGTPRESONS demana a la direcció quin és l’estat actual del possible canvi d’horari dels CRIMO a partir pròxim 8 de gener, davant el qual la direcció exposa que el canvi d’horari amb la figura de “corretorns” serà plenament efectiva a partir de la data esmentada i que no hi ha cap novetat rellevant. UGTPRESONS manifesta el seu rebuig total a aquesta imposició unilateral per part de l’administració i es reitera en què l’acord signat el maig passat per part dels CRIMO, OOSS, director i gerent, com a  únic acord vàlid i acceptable d’aquest assumpte, acord que consistia en torns de matí/tarda, tarda/nit i 4 dies lliures, i cada CRIMO quedaria assignat a cadascun dels 6 grups de GMO que disposa el centre, aconseguint amb aquesta mesura que tots els grups disposessin d’un cap, la qual cosa beneficiaria notablement la tasca al servei interior.

UGTPRESONS demana a la direcció que de manera habitual es vagi proveint de material de neteja, fregalls i desinfectants per a la sala de menjar i descans del personal del centre donat que darrerament s’ha trobat a faltar aquestes mesures en l’únic espai de descans i refrigeris que disposa el centre. A tal efecte el gerent s’ha manifestat de manera favorable a tal mesura.

UGTPRESONS fa arribar a la direcció del centre la disposició del col·lectiu d’educadors/es socials de fer una reunió amb ell a fi de fer-li arribar una sèrie de mesures i inquietuds d’aquest col·lectiu amb l’únic propòsit de millorar el servei i el bon clima laboral d’aquests treballadors/es.

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS del C.O. Girona

Girona, 13 de desembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca