Tornem a ser agredits

UGTPRESONS us vol informar que ahir divendres, dia 29 de desembre, el DERT de Ponent va tornar a suportar un INCIDENT MOLT GREU, protagonitzat per un intern amb perfil psiquiàtric i  amb antecedents per conductes agressives i molt violentes amb funcionaris.

El pres, ha provocat una ALTERACIÓ MOLT GREU DE L’ORDRE, essent necessari reduir-lo: durant el forceig ha AGREDIT BRUSCAMENT al Cap de Serveis i a dos Funcionaris, que malauradament han resultat ferits i han hagut d’anar a la mútua.

Aquestes agressions s’haurien pogut evitar amb la utilització d’aerosols d’acció adequada que tenim regulats al reglament penitenciari i que des de la Secretaria de Mesures Penals han desautoritzat recentment.

No ha passat un mes, que el mateix intern, va agredir a diversos funcionaris, es intolerable que encara continuï al Departament de règim tancat del CP.Ponent.

Així mateix, no entenem com interns amb perfil psiquiàtric, conductes violentes i amb antecedents d’agressió als treballadors penitenciaris, la secretaria no actua diligentment aplicant la circular 5/2004 sobre trasllats en altres centres per motius de seguretat i urgència.

UGTPRESONS volem denunciar un cop més la MANCA SE SEGURETAT i DE PERSONAL que pateix constantment el Centre Penitenciari de Ponent. Aquestes mancances les vam denunciar la setmana passada quan es van produir un total d’11 aïllaments i una agressió sexual.

UGTPRESONS fa molt de temps que ens queixem de les deficiències estructurals del departament de màxima seguretat del centre, el qual s’aguanta amb pinces.

En aquest sentit, no pot ser que aquest departament tingui els marcs de les finestres amb un gruix insuficient i els vidres de seguretat massa prims. No es d’estranyar, doncs, que els interns més violents PROVOQUIN SOVINT DESTROSSES A LES CEL.LES.

En resum, un DERT DESCURÓS i envellit, que ha de suportar actualment una massificació de 60 interns entre fase 1 i fase 2, dels quals, actualment 22 presos SÓN INTERNS CONSIDERATS MOLT PERILLOSOS.

Aquest departament no es troba en les millors condicions estructurals i de seguretat per albergar 60 interns, quan en altres centres més nous no superen els 20 interns.

UGTPRESONS exigirem que la Direcció del Centre prengui mesures contundents contra els interns protagonistes dels incidents greus i tornarem a insistir en una remodelació completa del DERT; així com, la prompta posada en marxa de les proves pilot de les cel·les de seguretat que s’han fet durant aquests mesos.

Secció sindical UGTPRESONS-PONENT

Lleida, 30 de Desembre de 2023

Salut i bon any!!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca