Reunió amb direcció 

Hi assisteixen per part de Direcció, la directora, el gerent, el SRI interior, la subdirectora de Tractament i la cap de recursos humans. Per la part social assisteixen UGT (3 delegats), CCOO (2 delegats) CSIF (3 delegats).    

DOTACIÓ DE PERSONAL

Pel que fa a la dotació de funcionaris, les baixes i la seva cobertura ens informen que:

  • Quant als CUSIS la RLT és de 55 (20M, 20T, 14FS ), s’ha recalcat que en el cap de setmana hi ha una incidència del 24% de baixes, 5 incidències i 1 suplència, amb una cobertura del 7,64%.
    Per a cobrir les places de CUSIS es tindrà en compte l’ordre del rànquing de la llista del concurs de comandaments JU031. Tota aquesta informació ve de la Secretaria de mesures penals i atenció a la víctima. Se’ns ha informat que  totes aquelles places ocupades per cusis que no han aprovat, estan començant a cessar del seu lloc i aquestes places seran assignades per ordre de rànquing.
  • De GSI (RLT 281),tenim un 15,16/% d’incidències. D’aquestes hi ha 25 substitucions cobertes de les 42 incidències (38 baixes, 2 maternitats 1 expedient disciplinari), amb una cobertura del 60%.
  • Pel que fa als GAMV (RLT 123),14% d’incidències, amb una cobertura del 61%.
  • A oficines (RLT 41), hi ha 4 baixes i 1 substitució, amb una cobertura del 25%.
  • A tractament (RLT 40), d’educadors (7 incidències), 1 pedagog amb la plaça publicada a l’ATRI i 22 psicòlegs (4 incidències, 2 vacants per ATRI i una altra a punt de ser oferta).

La direcció afegeix que ells han demanat diverses vegades que cobreixin les reduccions de jornada, ja que quan s’acumulen no les cobreixen.

La direcció també ens comenten la creació de la UIC (Unitats d’Intervenció Compensatòria) que serà una unitat transitòria quan no necessiten un ingrés hospitalari (el que és un MR6 però amb més personal en interior i més personal sanitari).

Nova arribada de 111 funcionaris GAMV a tots els centres a partir del març que es contracten per un període de 3 anys. La primera setmana faran un curset de formació i s’incorporaran l’11 de març (no se sap quants es destinaran al nostre centre). Aquest programa serà avaluable i continuat. UGTPRESONS ja vàrem dir al seu dia que exigirem que aquests funcionaris es quedin al sistema o que en tot cas s’augmenti la seva dotació.

INTERIOR, SEGURETAT I OFICINES

Pel que fa a la renovació de la Interfonia, ens comenten que a Salut Mental ja està implementada i que després s’anirà implementant per aquest ordre i durant aquest any al DERT, DS i DAE. Tota aquesta interfonia es podrà passar a CCI.

UGTPRESONS hem preguntat per la poca il·luminació que hi ha als patis que afecten clarament la Seguretat del Centre. El gerent ens contesta que han implementat més llum, però a l’entrada dels mòduls i que amb la llum del pati “hi estan treballant”.  

Pel que fa a la problemàtica d’assignació de GAMP a accessos fent funcions que no li corresponen, el gerent ens ha contestat literalment que “presentin una instància perquè se’ls pagui la diferència d’un GAMV”. UGTPRESONS entenem que el que s’ha de fer és complir amb el que està acordat i que, en tot cas, això ho haurien de fer ells d’ofici.

Respecte als panys i portes de Salut Mental que estan molt deteriorades i poden obrir-se d’un cop de peu, ens comenten que hi ha 3 propostes de pressupostos per valorar. Ens informaran pròximament al respecte.  

La Direcció valorarà tancar el carrer Major per sectors quan hi hagi alguna incidència i no afecti l’altre sector.

UGTPRESONS ha demanat que es mantingui una ràtio de funcionaris/àries en departaments tan sensibles com ingressos i comunicacions pel que fa als escorcolls integrals. Des de la direcció ens diuen que no poden fer res al respecte, que si hi hagués alguna incidència està el cap de Serveis per “moure” a funcionaris dels departaments.

UGTPRESONS ha proposat la creació de la UTI (unitat de trasllats d’interns) com existeix a Brians 1, amb la seva CUSI corresponent, ja que això descongestionaria els departaments. La resposta no és una altra per part del gerent que el mal endèmic de manca de personal, que per cada funcionari n’hi ha d’haver 5 (matí, tarda i cap de setmana més el que aquesta de permís o vacances) i que al dia d’avui és inassolible. No obstant això, la directora ens comenta que a això cal “donar-li una volta” perquè ho considera important.

Sobre la càrrega de Treball a les oficines de règim, ens comenta que hi ha una dotació exactament igual que qualsevol centre de categoria 1, com és CP Brians 1 i Quatre Camins. UGTPRESONS considerem que no hauria de ser així perquè CP Brians 1 i QC no passen de 1000 interns mentre que al nostre centre tenim més de 1500 i, per tant, la càrrega d’expedients no és la mateixa. Direcció ens comenta que això ve de Secretaria per la categoria de centre i no hi poden fer res.

UGTPRESONS insistim i sabem que al nostre centre igual que a la resta, l’oficina de règim no està ben dotada de personal i que així ho traslladem a la secretaria i sabem que en són conscients. Exigim que la direcció també lluiti per solucionar la problemàtica.

Hem comentat també per enèsima vegada la manca d’un psiquiatre de divendres tarda a dilluns. Contesten el de sempre, que hi ha un contracte signat i no és possible, que com a últim recurs el metge el deriva a l’UHPP del CP Brians 1. UGTPRESONS no ho podem compartir i trobem una barbaritat que amb la de problemes amb psiquiàtrics que tots sabem tenim als nostres centres, no es contempli aquesta mesura. Ho continuarem exigint.

La Direcció ens comenta que hi ha un nou projecte del DERT que és una “Aula Multisensorial” per treballar amb interns amb patologies d’impulsivitat quan acaben el primer grau i que més tard en crearan una altra al mòdul de vulnerables

Salut,

Secció sindical UGTPRESONS-BRIANS2

Sant Esteve Sesrovires, 13 de febrer de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca