Greus incidents al MR8

La secció sindical d’UGTPRESONS al CP. Lledoners vol informar novament d’un greu incident regimental protagonitzat per un intern que a causa del seu historial violent es troba sota el protocol de supervisió  S/3.

Els fets van succeir durant el matí d’ahir dimarts dia 12 de març quan el funcionari de la cabina va observar a través de les càmeres com l’intern utilitzava un telèfon mòbil a l’aula d’informàtica. Ràpidament, s’hi van personar dos funcionaris i quan li van ordenar que l’entregués, l’intern va  fer un moviment d’ocultació que va obligar els funcionaris a subjectar-lo dels braços, moment en què el Cap d’Unitat li va trobar el telèfon mòbil.

Mentre els funcionaris procedien a traslladar a l’intern, l’agressivitat d’aquest va anar en augment, i va començar a cridar consignes incitant a la resta d’interns que es trobaven al pati en contra d’ells, per la qual cosa es va haver d’activar un “Codi 2”. A continuació, va deslliurar-se de la subjecció de forma violenta, i, ho va aprofitar per empentar al Cap d’Unitat. Després, es va treure la samarreta per desafiar als funcionaris a barallar-se amb ell fent escarafalls amb els braços i amb els punys tancats.

Finalment, va abraonar-se contra un funcionari amb qui va focalitzar l’incident, però la ràpida actuació dels funcionaris presents va permetre la seva immobilització abans de cometre l’agressió.

Sense cap mena de dubte la gran professionalitat i la ràpida actuació dels funcionaris que van intervenir en aquesta greu  actuació va evitar mals majors, per això des de la secció d’UGTPRESONS a Lledoners els volem felicitar.

A la Direcció del centre els hi volem recordar que en el SIPC estan emmagatzemats 2 Comunicats de Fets a data 18 de setembre de 2021 i un altre a 2 d’octubre de 2021, en què l’intern verbalitza amenaces de mort directes cap a un funcionari del MR07, del tipus “ACABARÁS EN UN MALETERO” o “TE VOY A CORTAR EL CUELLO, PUTA PERRA”.

UGTPRESONS demanem a la Direcció que pels greus fets protagonitzats aquesta setmana i el seu historial a Lledoners, es procedeixi a la conducció d’aquest intern a un altre centre per evitar mals majors.

 Venim a treballar, no a jugar-nos la vida.

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Lledoners

Sant Joan de Vilatorrada, 13 de març de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca