Reunió amb alts càrrecs del Govern de la Generalitat

L’OBJECTIU D’UGTPRESONS SERÀ MILLORAR LES NOSTRES CONDICIONS DE SEGURETAT I LABORALS

Ahir vam mantenir la primera presa de contacte amb l’Administració després del trencament arrel de l’assassinat de la companya Núria. A la reunió van comparèixer la Secretaria General de Funció Pública, Alícia Corral; Subdirector general de Funció Pública, Joan Núñez i el Secretari General de Justícia, Drets i Memòria, Jordi Matinoy.

L’Administració va iniciar la reunió apel.lant de nou a la negociació i comprometent-se textualment a remoure els obstacles necessaris per assolir l’Acord entre les parts, i va plantejar per una banda la creació d’un nou grup de treball de seguretat penitenciaria, que celebraria la 1a reunió demà dijous, i per l’altra la represa de les negociacions del Nou Acord de condicions laborals, suspeses el passat 7 de març. Aquesta nova reunió es produiria el proper dimarts.

També va demanar una certa pau social i que aquesta es perllongués mentre continuessin les converses en forma de negociació.

UGTPRESONS vam manifestar amb claredat que aquesta serà la darrera oportunitat que tindran per resoldre el conflicte i que seria del tot irresponsable no aprofitar-la, de manera que demà dijous ho hauran de demostrar a la reunió del grup de treball de seguretat penitenciària, sessió que per a UGTPRESONS demostrarà clarament si de les paraules es passen als fets.

També vam advertir que per a UGTPRESONS la represa de les negociacions del Nou Acord de Condicions Laborals ha de significar un reconeixement real i general a l’essencial tasca que duem a terme els professionals penitenciaris.

Pel que fa a la “pau social” que es demana, UGTPRESONS vam estar claríssims: “Si s’avança amb celeritat en la negociació no ha d’haver cap impediment per a mantenir-la. Naturalment si els obstacles es reprodueixen el conflicte tornarà”.

Però si desaprofitar aquesta oportunitat per part de l’Administració seria irresponsable, també ho seria per part d’UGTPRESONS i, per tant, assistirem a les dues reunions convocades per defensar els interessos de tots els professionals penitenciaris, ja que només assistint i exigint el que tots som mereixedors aconseguirem millorar les nostres condicions laborals i retributives.

Per a UGTPRESONS, la senyora Gemma Ubasart i el senyor Amand Calderó ja són història. Ni respectem els seus càrrecs, ni els considerem interlocutors vàlids, ni han estat presents a la reunió d’avui, ni estaran en les pròximes. A més deixaran d’existir en un brevíssim espai de temps.

Per tant UGTPRESONS no farem demagògia demanat cessaments quan tots sabem que mai es produiran, ni volem perdre el temps en discussions estèrils, i per això ens centrarem exclusivament en un únic objectiu, aconseguir les millors condicions de seguretat i laborals per a tots els professionals penitenciaris.

UGTPRESONS considerem que el treball conjunt sempre dona resultats, i més quan el que es busca és el bé comú, i creiem que ara es donen tots els condicionants per aconseguir-lo. Esperem doncs la màxima unitat possible per poder assolir els nostres objectius.

UGTPRESONS

Barcelona, 3 d’abril de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca