Vacances? Només per alguns

Tots som conscients del conflicte actual que vivim a les presons catalanes. Tots som conscients de les mesures immediates que poden començar a solucionar problemes que arrosseguem de fa temps. Tots som conscients menys la nostra Consellera i el nostre Secretari General.

En aquests dies festius de Setmana Santa hem vist la incorporació de nous companys en el nostre centre, cosa que celebrem, però el que no és lògic ni normal és cobrir les vacances de funcionaris amb experiència amb gent nouvinguda del carrer que no coneix el món penitenciari i que difícilment poden fer front a les diferents problemàtiques diàries de la vida a la presó.

Aquestes incorporacions s’haurien de preveure amb el temps suficient d’antelació perquè el seu impacte sigui el mínim en els centres. Tan difícil és planificar aquestes incorporacions amb 15-20 dies d’antelació?

Els funcionaris nous necessiten un acompanyament en els primers dies, i no tenir-lo, posa en risc la seguretat dels companys nous, dels més veterans, i en definitiva de tot el centre.

Se’ns ocorren dos motius pels quals es prenen aquestes decisions; un pot ser merament econòmic, i l’altre de pura incompetència.

Sigui el que sigui, són dos motius que demostren una vegada més que l’administració juga amb la integritat física dels treballadors penitenciaris, i confirma la nefasta gestió dels nostres responsables polítics.

Mentre aquests dies festius a les presons continuàvem vivint situacions de precarietat i de mala gestió, els nostres gestors segurament estaven molt ocupats gaudint dels seus viatges o de les seves segones residències. Potser la consellera s’haurà anat a les illes Fiji i el secretari de mesures, atenent els seus dots per fer ziga-zagues, a esquiar a Andorra.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Puig de les Basses

Figueres, 2 d’abril de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca