Èxit jurídic: concursos de comandaments

LA JUSTÍCIA OBLIGA A LA CONVOCATÒRIA DE CONCURSOS DE COMANDAMENTS

Com a conseqüència de l’estratègia d’incompliments continus i reiterats dels acords que tenim en vigor que porta duent a terme l’Administració Penitenciària en els darrers mesos i la impossibilitat d’arribar a acords per la via del diàleg, UGTPRESONS va decidir endegar la via judicial en diverses qüestions que requerien de solucions inajornables.

Entre aquestes, el passat 11 de gener d’aquest 2016 UGTPRESONS va adreçar escrit al Secretari General del Departament de Justícia exigint la convocatòria immediata dels concursos de comandaments de règim interior, rehabilitació i oficines, argumentant la nostra exigència en la vulneració del nostre Acord de Condicions Laborals 2006-2009 i de la seva pròrroga per els anys 2014-2015, així com en l’incompliment sistemàtic de la normativa reguladora de la que la pròpia Administració s’ha dotat, i, en concret, del Decret 123/97 de Provisió de Llocs de Treball i de Promoció Professional.

Doncs bé, amb data 9 de novembre, el Jutjat Contenciós-Administratiu nº 13 de Barcelona ha fallat rotundament a favor d’UGTPRESONS i obliga l’Administració a:


“convocar concursos específics per proveir TOTS els llocs de comandament intermedi vacants de les àrees de règim interior, rehabilitació i administració que no estiguin reservats a cap funcionari”


Així mateix el jutge avisa  l’Administració que:


“no pot continuar emparant-se en els processos judicials ja resolts, com són els de comandaments de règim interior de 2008 o el de cusi de Puig de les Basses, per no convocar nous concursos”


Esperem que l’Administració Penitenciària acati sense dilació aquesta sentència i que ni tan sols valori la possibilitat de recorre-la davant una instància superior, ja que el fet de fer-ho significaria incomplir de facto amb el compromís adquirit des de fa mesos pel propi Secretari General del Departament de Justícia, en el sentit que tenen intenció de convocar processos de promoció professional.

Seria sospitós que l’Administració apel·lés una sentència que l’obliga a complir amb allò que ha manifestat faria.

UGTPRESONS continuarà fent servir la via judicial per tal d’aturar l’Administració en la seva campanya orquestrada de vulneració de drets fins que no observem un canvi i una voluntat seriosa de tornar a la via del diàleg social.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca