Reunió amb la Secretaria de Estado de Función Pública

L’any 2012 el Gobierno estatal, aprofitant la majoria absoluta de què disposava, va “decidir” que, per tal de reduir el dèficit existent, era necessària la implementació d’un seguit de brutals retallades que van afectar directament a sectors bàsics com la Sanitat, l’Educació o els Serveis Socials, decisions que van perjudicar greument la ciutadania en general i als treballadors i treballadores del sector públic en particular.

El Gobierno estatal va trobar diferents fórmules per atacar els treballadors públics: va espoliar bona part de les nostres retribucions, va congelar durant els primers anys el nostre salari per, després, augmentar-lo mínimament aquests 2 últims anys i sempre per sota de l’IPC, va incrementar la jornada laboral en determinats sectors i va introduir penalitzacions econòmiques per reduir un suposat alt nivell d’absentisme que, segons el govern, existia al sector públic.

Des de la UGT creiem indispensable la recuperació de bona part del què hem anat perdent al llarg d’aquests anys, i avui hem situat, a la reunió que hem celebrat amb responsables del Gobierno Estatal, un seguit d’exigències que entenem inajornables.

Si el primer pas va ser la signatura el 29 de març de 2017 d’un històric Acuerdo para la mejora del Empleo Público que obre la porta a la consolidació i estabilització laboral de centenars de milers d’interins, ara el que toca és avançar en la recuperació dels següents conceptes, que laUGT ha presentat avui com a indispensables per tal de poder tancar un acord:

  • Increment salarial per als anys 2018, 2019 i 2020 amb unes quantitats, que no només impedeixin la pèrdua de poder adquisitiu, sinó que signifiquin l’inici de la recuperació d’allò perdut aquests darrers anys.
  • Desaparició de la penalització econòmica per situacions de baixa laboral i retorn al cobrament íntegre de les retribucions des del primer dia.
  • Restitució de la redacció original de l’EBEP i desplegament efectiu de l’article que fa referència a la Jubilació Parcial per al personal funcionari.
  • Restitució de la redacció original de l’EBEP que no impedia que la jornada setmanal fos inferior a les 37,5 hores actuals.

La UGT entenem que aquests punts són bàsics per tal de poder arribar a un acord i que aquest s’hauria de produir inqüestionablement a curt termini, ja què és hora que els treballadors i treballadores del sector públic vegin avenços clars en matèria retributiva i de recuperació de drets. Per això, al llarg dels propers dies s’intensificaran les negociacions en les que esperem veure progressos significatius dels què us en mantindrem puntualment informats.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca