Intent de motí al MR9

Ahir 24 d’abril, cap a les 15.00h, un intern va començar a donar cops dins de la seva cel.la al DS, on hi era per una baralla prèvia al mòdul 2, on havia aterrat aquell mateix matí “progressat”.

Els funcionaris van anar a obrir la cel.la per ordenar-li que deposés aquella actitud i l’intern, lluny de fer-ho, es va llençar contra els funcionaris, donant un cop de puny a la cara del Cap d’Unitat. Finalment, l’intern fou reduït.

El mateix dia, al MR9, cap a les 20.15h durant la pujada a cel·les un altre intern va començar a cridar amenaces contra els funcionaris, que li van ordenar que frenés aquella actitud i l’esmentat intern, molt lluny d’obeir, es va adreçar a crits a la resta d’interns, que esperaven a la sala de dia, incitant-los al motí. La tensió suscitada i l’agressiva resposta de la població reclusa va fer necessari l’activació d’un codi 2. Van haver de conduir 5 interns en AP al Departament Especial. A aquest balanç s’hi han d’afegir dues agressions més al CUSI del MR9 i a un dels funcionaris de servei.

AIXÒ SÓN FETS, NO CONJETURES

Qualsevol que hagi treballat una mínima temporada a l’àmbit penitenciari sap que, amb l’arribada del bon temps, s’incrementen els incidents; portem tot l’hivern avisant que alguna cosa no s’està fent bé.

Estem veient com sistemàticament aquesta direcció anticipa els terminis de compliment dels interns en règim tancat.

Tampoc és gaire normal que els interns que van al departament de sancionats no vulguin sortir un cop han complert la sanció, sembla que sigui un lloc residencial, i no ho diem per la impecable tasca dels companys que hi treballen, si no per les limitacions que aquests tenen a l’hora d’aplicar el Reglament.

La situació d’AP que abans feia reflexionar els interns sobre els fets comesos, ara s’ha convertit en un mer tràmit, que de vegades no dura ni un parell d’hores.

Les classificacions a la carta tampoc ajuden. Són els equips de tractament els que han de decidir el mòdul on han d’anar els interns i no pas els administrats, això no és un hotel. O sí?.

REUNIÓ DE SEGURETAT

El mes de febrer passat UGTPRESONS va demanar una reunió amb la direcció del centre per tractar diversos temes de seguretat, atesa l’espiral de violència per part dels interns vers els treballadors penitenciaris, tant verbal com física. Aquesta petició s’ha anat reiterant en diverses ocasions, sense resposta per part de l’equip directiu, que ens va acusar d’alarmistes.

Alarmistes? A UGTPRESONS no tenim ni dots paranormals ni hem fitxat un vident a la secció. Res d’això cal per tenir una idea de com pot acabar la història si no es prenen mesures urgents. Ara, a portes de començar el període estival, i veient que això se’ls pot anar de les mans, convoquen reunió de seguretat però per a la segona quinzena de maig, es veu que encara no ho veuen prou urgent.

Des d’UGTPRESONS esperem alguna reacció per part de l’equip directiu i també que es convoqui amb caràcter urgent la reunió de seguretat que portem més de dos mesos demanant.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca