La “mala praxis” del Director

UGTPRESONS presentem queixa a la DG

Des de la Secció sindical d’UGTPRESONS de Brians 1, hem adreçat un escrit al Subdirector General de Centres i Gestió Penitenciaria, Pedro Domínguez, per fer-lo partícip d’una Ordre de Direcció que no compleix la normativa del “Instituto Nacional de Seguridad e Higiene en el Trabajo”, que marca per a aquest tipus de feina i per a que així prenguin les mesures adients.

Aquesta legislació especifica que la persona encarregada d’aquesta funció ha de fer un descans entre 10 i 15 minuts, cada 90 minuts de vigilància, a través del monitor de videovigilància, pauta que a dia d’avui no es compleix al departament de la UMS.

El dia 19 de juny la Direcció del nostre centre va publicar l’OD 10/2018, que recull la normativa de cel·les obertes a l’ala A de la UMS durant el torn de nit. L’esmentada Ordre diu:

  • “Les cel·les de l’ala A seran obertes de les 20h fins les 9h del matí”.
  • “Dins d’aquest horari, de les 20h a les 9h, l’intern ha de romandre a la seva cel·la, només podrà sortir-ne per dutxar-se i per realitzar la sortida a l’exterior del Centre”.
  • “Sempre han de romandre a la seva cel·la, mai poden estar a una altra cel·la que no tinguin assignada”.
  • “El funcionari de cabina controlarà els passadissos dels pisos de l’ala A per les càmeres de vigilància i informarà a la resta de companys si es produeix un incident”.

Des d’UGTPRESONS denunciem el NO compliment del què estableix l’ “Instituto Nacional de Seguridad e Higiene en el Trabajo” i reclamem a la Direcció General que arregli aquest despropòsit, ja que si es donés un incident greu entre interns quan les cel·les resten obertes, ells serien els últims i màxims responsables.

De cap manera acceptarem que un funcionari tingui aquesta responsabilitat, sense tenir ni els medis, ni les condicions mínimes exigides per la Legislació Laboral.

UGTPRESONS denunciarem davant la Inspecció de Treball aquest fet en cas de no donar-se una solució satisfactòria a la nostra demanda.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca