Concurs comandaments Puig de les Basses

El Tribunal Suprem anul·la l’adjudicació de places

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, amb la sentència 812/2017 de 4 de desembre de 2017, va declarar la nul·litat de totes les actuacions que el Departament de Justícia havia realitzat amb posterioritat a la sentència que el mateix Tribunal havia decretat el 4 de maig de 2015, i que declarava nul·la de “facto” tota la segona fase del concurs.

Entre aquestes actuacions, la principal va ser la publicada el 13 de gener de 2016, en la que el Secretari General del Departament de Justícia resolia reformular de nou la base 6.7 del concurs (la que havia estat anul·lada), donant com a resultat un nou nomenament definitiu del concurs, deixant sense efecte el primer nomenament definitiu de 25 de gener de 2012.

Totes aquestes actuacions són les que la sentència 812/2017 va anul·lar.

El Departament de Justícia va decidir, llavors, recórrer al Tribunal Suprem aquesta nul·litat d’actuacions, recurs que finalment l’Alt Tribunal ha no va admetre a tràmit, declarant així la fermesa que decreta la nul·litat dels nomenaments, cosa que obliga a la Junta de Mèrits del concurs a acordar un nou nomenament definitiu de Caps d’Unitat.

Sense entrar a valorar el que ha suposat pel concurs la judicialització d’un procés que es va resoldre de manera definitiva el 2012 i els perjudicis que ha causat per a aquells que van ser nomenats amb caràcter definitiu i després van “perdre” el seu lloc de treballUGTPRESONS volem deixar clar que la Junta de Mèrits del Concurs haurà de nomenar ara a 46 Caps d’Unitat, en lloc dels 27 del nomenament de 2016.

UGTPRESONS demanarem un pronunciament urgent del Departament de Justícia de com i quan resoldran definitivament el concurs, per tal que tots els participants en el concurs tinguin informació del nou escenari que s’obre.

Per últim, UGTPRESONS volem recordar que la judicialització d’aquest concurs, promoguda per un sindicat minoritari i sense cap representativitat, ha provocat un dels perjudicis més importants que mai s’han vist al nostre àmbit, ja que la sentència de 2017 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contempla el demolidor paràgraf amb el que ara s’acull el Departament de Justícia per a pràcticament impedir que els comandaments ja definitius puguin moure’s horitzontalment i que diu textualment:

“Debemos volver a evidenciar que también infringe los principios de igualdad, merito y capacidad la exención de acreditar la segunda fase del concurso específico de méritos y capacidades a aquellos que tuvieran un destino definitivo en una plaza del mismo contenido funcionalque el puesto de Trabajo en el que se participa y aquienes, por esta simple circunstancia, se les asigna la màxima puntuación.”

Aquest paràgraf dificulta que els 385 comandaments definitius de les 3 àrees de treball que actualment treballen als centres penitenciaris pugin canviar de centre de treball per ocupar el mateix lloc, convertint a aquest important grup de treballadors en els únics que no tenen garantida al 100% la mobilitat.

UGTPRESONS reiterarem la proposta que ja vam traslladar a l’Administració el passat 27 de novembre i que passaria per la convocatòria d’un concurs restringit que es publiqui paral·lelament al “obert” i que es resolgui amb anterioritat per poder incorporar-hi les resultes que es generin.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca