Consolidació del grau personal

La sentència núm 1.592/2018 dictada el passat 7 de novembre de 2018 per la Secció Quarta de la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem, suposa continuar el camí del Tribunal de Justícia de la Unió Europea d’eliminació de diferents aspectes discriminatoris que es produeixen entre el personal interí i el personal de carrera i en la progressiva equiparació pel que fa al reconeixement de les condicions de la carrera professional.

Recordem que la primera victòria en aquest sentit va ser el dret dels interins a la percepció dels triennis que, només fa uns anys, les administracions negaven.

En concret, l’Alt Tribunal sentencia que:

“En aplicación de lo razonado, debemos responder que lo dispuesto en el artículo 70.2 del Reglamento aprobado por el Real Decreto 364/1995, que establece el modo de adquisición del grado personalresulta de aplicación no sólo a los funcionarios de carrera, sino también a los funcionarios interinos, y ello a la luz de la jurisprudencia del TJUE sobre la aplicación de la Directiva 1999/70/CE del Consejo, de 28 de junio de 1999, relativa al Acuerdo marco de la CES, la UNICE y el CEEP sobre el trabajo de duración determinada.”

UGTPRESONS creiem que aquest “fallo” pot tenir un important impacte pels interessos dels interins i interines que treballen al nostre àmbit penitenciari, però que, sobretot, pot ser cabdal pels interessos dels companys interins de rehabilitació que tinguin aprovada una oposició de Tècnic Especialista i es vegin obligats a reincorporar-se en algun moment a aquest cos, ja sigui per ser cessats per algun motiu o perquè voluntàriament així ho decideixin.

És per això que UGTPRESONS estem estudiant amb els nostres serveis jurídics l’adaptació d’aquesta sentència als interessos dels nostres afiliats i afiliades i els passos que aquests hauran de seguir, dels que us en mantindrem informats oportunament.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca