Nou èxit jurídic: a pagar el PRP a tots els interins (…)

Obliguem l’Administració a pagar el PRP a tots els interins al complir el 6è mes de treball

Ahir al matí es va celebrar la vista del recurs contenciós administratiu interposat pels serveis jurídics d’UGTPRESONS en defensa d’una funcionària interina afiliada a la que l’administració “va negar” el pagament del PRP que li corresponia, tot i complir els requisits necessaris per percebre-ho.

L’Administració Penitenciària, fent una vegada més una lectura restrictiva de la normativa actual, va decidir “robar” part de les retribucions dels interins i va optar per no pagar-los el PRP quan superaven els 6 primers mesos de treball i iniciaven el 7è mes dins d’un dels 4 trimestres en que es divideix l’any natural i que coincideixen amb els períodes de generació del PRP.

En concret, la nostra companya interina afiliada va superar els primers 6 mesos de prestació de serveis en data 30/11/17 i va continuar treballant amb normalitat, però l’administració, i malgrat ja es trobava en el seu 7è mes de treball continuat, va decidir no retribuir-li el PRP corresponent al mes de desembre.

Els serveis jurídics d’UGTPRESONS vam judicialitzar llavors l’incompliment de l’acord i vam reclamar el pagament del PRP que li corresponia des del compliment dels 6 mesos, tal i com reflecteix la pròrroga pels anys 2012-2013 del nostre Acord de Condicions de Treball 2006-2009.

Finalment en el judici d’ahir l’Advocat de la Generalitat, i davant la vergonya d’haver de defensar una més de les aberracions argumentals que habitualment manté l’administració penitenciària per restringir drets, va reconèixer que UGTPRESONS teníem raó i ha reconegut que l’administració ha d’abonar a la nostra afiliada el PRP corresponent al desembre de 2017, amb el següent argument:

“En síntesi, la senyora V.M.J., funcionària interina, va acreditar una prestació continuada de sis mesos de serveis a partir del dia 1/12/2017. El 4t trimestre del PRP abasta els mesos d’octubre-novembre-desembre. Per tant, si bé a l’actora no li corresponia pecebre l’import del PRP de la totalitat del 4t trimestre de 2017, sí que li corresponia percebre el PRP de la part proporcional al temps treballat (desembre de 2017), en virtut de la previsió de l’Acord de 2012.”

De nou UGTPRESONS guanyem als jutjats el que l’administració penitenciària ens nega a les meses de negociació, i ho continuarem fent en defensa dels interessos dels nostres afiliats i afiliades i dels professionals penitenciaris.

Per últim, fem una crida a tots les nostres afiliades i afiliats interins que hagin patit una situació similar en els darrers 4 anys (període màxim que preveu la llei per fer una reclamació de quantitats) i als que l’administració penitenciària també hagi robat part de les seves retribucions, a reclamar en via administrativa la percepció de les quantitats que havien d’haver percebut i que ara l’administració reconeix havia d’haver pagat.

Per aquest motiu, i per facilitar les reclamacions de les quantitats que corresponguin a cada cas en particularUGTPRESONS posem els nostres serveis jurídics a disposició dels nostres afiliats i afiliades interins afectats i els facilitarem un escrit de reclamació per a que el registrin a les oficines dels centres penitenciaris.

Si ets un dels afectats contacta amb nosaltres per telèfon al 93 295 61 38 o per mail a fesppresons@catalunya.ugt.org

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca