Reunió Borsa de Treball

UGTPRESONS aconseguim “aplantillar” en vacant 36 substituts i incorporar a la borsa la 4a promoció de reforç

Avui s’ha celebrat la segona reunió de la Comissió de Seguiment de la nova Borsa de Treball constituïda per UGTPRESONS i la resta de sindicats signants de l’Acord de Borsa del 25 de maig de 2019, Csif, Catac i Csc.

GESTIÓ DEL PROCÉS D’ELECCIÓ DE VACANTS ESTRUCTURALS

L’Administració ens ha facilitat les dades dels moviments que s’han produït com a conseqüència dels canvis de plaça estructural demanades de manera voluntària pels interins que ja ocupaven una vacant estructural i dels substituts que han pogut passar d’un nomenament precari a una plaça vacant estructural.

Pel que fa als primers, dels 69 interins que inicialment optaven a canviar de vacant estructural, han estat finalment 40 els que ho han fet. La resta, 29, no ho han fet ja que les places que se’ls oferia no s’ajustaven a les seves preferències. A aquests 40 s’hi van afegir 7 interins que portaven anys cobrint substitucions no relacionades amb malalties (reduccions de jornada, alliberaments sindicals, etc…) i 1 antic integrant de la borsa que s’ha tornat a “activar” a la mateixa.

Pel que fa a l’eliminació gradual dels nomenaments precaris de reforç i substitució i la seva transformació en nomenaments estables en vacantUGTPRESONS hem aconseguit que 36 substituts passin a ocupar ja una vacant estructural.

Malgrat tot això, UGTPRESONS hem detectat certes disfuncions en les cobertures de les vacants, en concret a Puig de les Basses, i hem denunciat que s’havien “ofert” llocs vacants en aquest centre a substituts que havien posat un “0” en aquest àmbit territorial i que molts dels que van acabar acceptant aquesta vacant ho van fer perquè “s’havien sentit pressionats a fer-ho”.

A més, això va fer que d’altres substituts amb menys antiguitat que aquests, però que sí havien triat entre les seves preferències l’àmbit territorial de Girona, van haver de conformar-se amb vacants menys “atractives” o, directament, no els va arribar cap vacant.

L’Administració ha manifestat que van oferir aquestes vacants als substituts més antics, tot i que no haguessin triat l’àmbit territorial de Girona, només per donar-los l’oportunitat d’estabilitzar la seva vinculació laboral, però ha reconegut que pot haver perjudicat a tercers, i s’ha compromès a donar una solució amb les vacants que es vagin generant en aquest mateix centre.

UGTPRESONS hem exigit que no es torni a reproduir aquesta situació i hem deixat clar que s’ha de cobrir cada vacant que es generi (per jubilacions, comissions de serveis, excedències, provisionals de comandaments…) per estricte ordre d’antiguitat dels interins que ocupin llocs de substitució i respectant les preferències indicades a les plantilles. Això sí, amb oferiment previ en comissió de serveis al personal funcionari.

RENOVACIÓ DE LES ACTUALS SUBSTITUCIONS

L’Administració ens informa que són 103 els substituts que han estat renovats el passat 1 de novembre i que tindran un nomenament fins el 30 d’aquest mateix mes. Aquesta renovació s’ha fet per estricte ordre d’antiguitat oferint als interins que finalitzaven contracte les places que s’havien de cobrir.

Ens han volgut “vendre” que aquests 103, sumats als 36 que han passat a estructurals, són un nombre superior als reforços que hi havia abans, i que “han fet un gran esforç”.

UGTPRESONS considerem que aquestes 103 substitucions són insuficients per poder cobrir els serveis i garantir la seguretat dels centres i hem demanat que els contractes que finalitzen a finals d’aquest mes s’allarguin, mínim, fins després del Nadal, i que s’incorporin tots els integrants de la borsa que estiguin disponibles.

També hem denunciat disfuncions en l’oferiment de llocs de substitució del CP Joves, ja que només un dia després d’assignar-los van “aparèixer” 4 substitucions noves de GSI. L’Administració ha comunicat que això va venir motivat pel desconeixement que tenien el dia 30 d’octubre de l’existència d’aquestes baixes, i que d’haver-ne tingut coneixement, les haurien ofert.

UGTPRESONS hem exigit a l’Administració màxim rigor en el futur i que no es repeteixin aquestes situacions i hem demanat que se’ns proporcioni informació immediata de qualsevol nomenament que es faci a qualsevol centre penitenciari, cosa que l’administració ha acceptat.

INCORPORACIÓ DE LA 4a PROMOCIÓ A LA BORSA DE TREBALL

UGTPRESONS hem aconseguit acabar amb la discriminació amb la que l’Administració tractava els companys de la 4a promoció i finalment els inclourà a la Borsa de Treball, cosa que permetrà que puguin accedir a una vacant estructural quan els pertoqui, ja que hores d’ara no poden i només són contractats per a substitucions.

En els propers dies enviaran als integrants de la 4a promoció un formulari amb el que hauran de donar la seva autorització per ser inclosos a la Borsa de Treball i la plantilla per determinar de manera voluntària els àmbits territorials i funcionals als que volen optar.

TRANSPARÈNCIA DE LA BORSA DE TREBALL

UGTPRESONS hem aconseguit que, per donar encara més transparència als llistats de la Borsa de Treball, aquests incloguin, a més de les antiguitats amb dies, el lloc de treball que s’ocupa, el centre i el tipus de nomenament (vacant o substitució).

L’Administració ha acceptat fer públiques el nou llistat amb les dades que hem demanat.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca