Afectació del confinament de poblacions

UGTPRESONS EXIGIM SOLUCIONS URGENTS I CONTRACTACIÓ IMMEDIAT DE NOU PERSONAL

L’escenari canviant que diàriament ens estem trobant, i la improvisació contínua amb la que les diferents administracions estan actuant, comença ja a provocar situacions que afecten directament a la cobertura del servei als diferents centres penitenciaris de Catalunya.

Si ja normalment la prestació del servei es fa difícil per les nefastes polítiques de personal del Departament de Justícia, ara, amb el confinament obligat que han de passar els ciutadans d’Igualada, Òdena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui, i la conseqüent impossibilitat d’abandonar aquestes poblacions per part de diferents treballadors i treballadores penitenciaris que allà resideixen, aquesta cobertura del servei es farà impossible.

I mentre, la nostra Administració Penitenciària es dedica a fer protocols per sortejar la crisis sense la dotació del material necessari per poder desenvolupar-los i a pensar en quines són les mesures que pot implementar per fer la vida impossible als professionals penitenciaris.

I com a prova, la resposta que va rebre un company d’una oficina de RRHH d’un dels nostres centres penitenciaris quan es va adreçar a un tècnic de RRHH de la Secretaria de Mesures per consultar el tractament que havien de donar a les sol·licituds del permís per Deure Inexcusable de Caràcter Privat.

“Els que vulguin lliurar que es gastin les seves hores d’Assumptes Propis”

UGTPRESONS exigim que la Consellera de Justícia garanteixi la seguretat dels seus treballadors, i ara mateix això només passa per la contractació massiva de personal “repescant” als més de 300 participants en el procés de Borsa de Treball publicat l’any 2017 i que encara no han estat cridats.

Però a més li exigim respecte pels professionals penitenciaris i un tracte idèntic al que està rebent el personal de Instituciones Penitenciarias, ja que, tal i com indica literalment la Resolución de 11 de marzo de 2020 del Secretario General de Instituciones Penitenciarias,

“….cuando resulte imprescindible, y esta circunstancia quede debidamente acreditada, se permitirá la permanencia del personal en su domicilio durante el tiempo mínimo indispensable, teniendo la consideración de deber inexcusable de conformidad con lo dispuesto en el artículo 48j) del texto refundido del Estatuto Básico del Empleado Público”.

En caso de que, por haber hecho o estar haciendo uso de medidas de conciliación ya exista en el expediente del personal afectado documentación justificativa actualizada, para acreditar la circunstancia a la que se refiere este apartado se podrá presentar una declaración responsable”.

DE VERITAT ÉS TAN DIFÍCIL FER UNA INSTRUCCIÓ EN LA MATEIXA LÍNIA QUE L’ELABORADA A L’ÀMBIT ESTATAL?

UGTPRESONS volem advertir a la Consellera de Justícia i a la resta de responsables de l’administració penitenciària que la paciència dels professionals penitenciaris ja s’ha esgotat i que el tracte indigne i menyspreu constant que estan rebent com a pagament a l’alt grau d’implicació que tenen només pot tenir com a resposta la desconnexió dels professionals penitenciaris del sistema i, malauradament i a causa de l’estrés al que estan sotmesos diàriament, probablement un increment alarmant de les baixes laborals.

UGTPRESONS continuarem permanentment al costat dels treballadors i treballadores per protegir els seus drets, reclamar-los a les instàncies que pertoquin i aconsellar individualment les mesures que s’han d’adoptar en defensa de la salut, integritat i dignitat de tots els professionals.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca