Reunió amb l’Administració

L’Administració presenta unes bases de la nova Borsa de Treball inacceptables

UGTPRESONS hem mantingut aquest matí una nova reunió amb els responsables de l’Administració penitenciària per fer seguiment de la gestió de la crisi sanitària.

NOU PROCÉS DE BORSA PER COBRIR SUBSTITUCIONS

L’Administració vol publicar amb caràcter d’urgència, tot i que encara no poden dir quan, una nova Borsa per cobrir substitucions de Tècnics Especialistes i ens ha presentat un projecte que sintèticament seria de la següent manera:

  1. S’obrirà un termini per presentar-se i només es tindran en compte les primeres 200 sol·licituds que arribin.
  2. Es faria una prova On Line de 20 preguntes relacionades amb el contingut funcional del lloc de treball i el coneixement de l’àmbit funcional d’execució penal. La puntuació d’aquesta prova seria de 20 punts.
  3. Després vindria una fase de mèrits, amb una puntuació màxima de 80 punts, que valoraria serveis prestats, llicenciatures, diplomatures i català.
  4. Realització d’un curs obligatori de 20 hores al CEJFE.

La part “divertida” d’aquest procés és que es farien les primeres contractacions en base al resultat de la prova On Line i que AL SETEMBRE es faria públic el llistat definitiu amb els mèrits ja introduïts, cosa que podria donar una volta com un mitjó al llistat “provisional” post-prova On Line.

O sigui que al juliol podrien contractar personal que, un cop publicat el llistat definitiu al setembre, aparegui en una posició que no li hagués donat la possibilitat de ser contractat tan aviat. I, a la inversa, poden no contractar personal que després, al setembre, aparegui a les primeres posicions. Un absolut despropòsit.

UGTPRESONS hem deixat clar que estem totalment en contra del sistema que s’ha inventat i que només es pot qualificar com “d’autèntica chapuza”, i hem demanat que reflexionin i ens facin una proposta amb cara i ulls, que no surti ja amb possibilitats d’impugnacions massives per part dels participants. Malauradament sembla que no tenen cap intenció de recular i que publicaran el procés a la major brevetat possible.

UGTPRESONS ja hem advertit que valorarem amb els nostres serveis jurídics el text d’aquest procés i les conseqüències que pot tenir per bona part dels participants.

HORARIS DE REHABILITACIÓ, OFICINES I RÈGIM INTERIOR

La petició per escrit que UGTPRESONS vam presentar la setmana passada, i lamentablement EN SOLITARI, demanant el manteniment i consolidació dels actuals horaris per al personal de règim interior, oficines i rehabilitació, i la coexistència amb els horaris que s’estaven realitzant abans de la crisi sanitària, finalment ha estat incomprensiblement no acceptada i ja s’estan donant instruccions al personal de rehabilitació i oficines per a la incorporació als que, diuen, són els “seus horaris ordinaris”.

Aquesta “tornada a la normalitat horària” en aquestes àrees ha de venir acompanyada d’un seguit de mesures d’obligat compliment que no s’estan aplicant a tots els centres i, per això, UGTPRESONS hem denunciat aquest fet i hem demanat que es donin instruccions clares a alguns directors que “passen” de les instruccions que dicta el mateix Departament de Justícia.

I un exemple de “caciquisme” és el que passa a Quatre Camins on volen implementar els horaris “anteriors” malgrat no complir amb les obligades recomanacions que exigeix el Servei de Prevenció de Riscos del Departament de Justícia. I a més s’amenaça que en cas que no es puguin complir s’establiran horaris de matins i tardes per a tots.

UGTPRESONS hem exigit l’administració que aturi immediatament les intencions d’un director que, de tants anys exercint com a tal, creu que és l’amo i senyor del centre i l’esclavista dels seus treballadors.

UGTPRESONS no entenem les preses que, de sobte, els han entrat a algunes direccions i hem demanat de nou un replantejament en les dates del retorn als horaris “antics”, i, sobretot, que aquests horaris s’implementin de manera uniforme i a la mateixa data a tots els centres i evitar així comparatives discriminatòries.

L’Administració ha manifestat que les direccions dels centres han d’adoptar les mesures que determina el Servei de Prevenció i que les oficines i els espais de l’àrea de rehabilitació s’han d’adaptar convenientment. I l’exemple és que s’han demanat centenars de pantalles per complir amb aquestes recomanacions i que en breu es proporcionaran als centres que les hagin demanat. Mentre no sigui així els treballadors hauran de continuar fent l’horari compactat que estaven realitzant fins ara.

UGTPRESONS hem tornat a insistir en que es donin instruccions clares a les direccions dels centres que volen anar “per lliure” i hem advertit que fiscalitzarem qualsevol moviment vulguin fer.

En relació als actuals horaris de Règim Interior, l’Administració ens ha assegurat que aquests es mantindran fins a mínim el 14 de setembre.

GAUDIMENT DE VACANCES I DIES D’AP I COMPENSACIÓ DE FESTIUS

UGTPRESONS hem reiterat l’abús que s’està fent a molts centres en les autoritzacions dels nostres dies, que provoca que sigui impossible que puguem programar-nos amb antelació el seu gaudiment, ja que fins el dia d’abans no s’autoritzen.

A més, i sense cap necessitat, s’està “recomanant” a interins que ocupen un lloc estructural que gaudeixin les vacances en els dies que vol l’oficina de RRHH. Que és una possibilitat que contempla la Instrucció 5/2020 de Funció Pública? Doncs malauradament sí. Que l’administració penitenciària hauria de contemplar no aplicar-la després que s’omple la boca dient que “estem fent un treball excel·lent i reconeixent el nostre esforç”? Doncs naturalment sí.

L’Administració ha manifestat que ja havia donat instruccions als directors per a que només una part dels treballadors que demanin el mateix dia o cicle estiguin “condicionats a la cobertura del servei d’aquell dia o cicle”, però que la resta han de tenir assegurat el dia o dies demanats. No obstant ha dit que ho tornarà a recordar.

Sembla doncs que hi ha centres que es passen pel “forro” el que diuen els màxims responsables de l’Administració Penitenciària.

INFORMACIÓ DEL “CONCURSILLO” DE COMISSIONS DE SERVEI          

Finalment són 224 els funcionaris que continuen en el procés, ja que dels 242 que inicialment es van participar en el concursillo de comissions de serveis, 15 han estat exclosos i 3 han acabat renunciant.

Probablement aquest divendres s’haurà elaborat el llistat amb les antiguitats i, a partir de dilluns, es començarà a trucar als primers del rànking per oferir-los les places.

La previsió d’incorporació al nou lloc de treball seria l’1 de juliol.

NOMENAMENTS PROVISIONALS DE COMANDAMENTS PER LA COVID 19

UGTPRESONS hem demanat la regularització dels nomenaments provisionals de comandaments que per motius d’urgència han anant decidint els directors dels centres penitenciaris al llarg de tot el període de crisi sanitària.

Tot i reconèixer la feina que aquests companys i companyes han estat fent al llarg d’aquests mesos, UGTPRESONS hem demanat que totes les vacants i substitucions que s’han cobert de manera “digital” s’ofereixin mitjançant convocatòria pública ja que creiem que és lògic que aquells treballadors que vulguin puguin optar a una promoció professional d’una manera més justa que l’elecció del director de torn.

L’Administració ens ha confirmat que publicaran a ATRI totes les places abans que finalitzi aquest mes de juny, i que esperen tenir resolts els processos per després de l’estiu.

CONCURS DE COMANDAMENTS I DE PUIG DE LES BASSES

UGTPRESONS hem demanat informació dels avenços que s’estan fent en aquests dos concursos, si es que s’està fent alguna cosa.

L’Administració ens ha comunicat que la Junta de Mèrits continua valorant els mèrits del concurs de 2018, i que pel que fa al concurs de comandaments de Puig de les Basses han fet una darrera consulta a Funció Pública sobre la publicació i preveuen publicar la resolució en les properes dates.

Falta de concreció de nou, ja que ni han informat dels termes de la consulta que han fet a Funció Pública ni de la data aproximada de la publicació de la resolució del concurs de Puig, ni dels mèrits provisionals del de comandaments de 2018.

DIVERSOS TEMES

  • Oposicions Tècnics Especialistes i Diplomats Serveis Penitenciaris.L’Administració ha comunicat que tant bon punt s’aprovi l’Oferta Pública per aquest any 2020, li donarà prioritat a la publicació d’aquestes convocatòries. Tot i això no disposa d’un calendari concret.
  • Gratificació econòmica extraordinària per al personal penitenciari.Poques novetats excepte que el Govern està plantejant fer una proposta i que desconeixen el seu contingut. No obstant sí han assegurat que reclamaran idèntic tracte pels professionals penitenciaris en cas que aquesta gratificació es faci extensiva a algun altre col·lectiu més que no sols al sanitari.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca