UGT impugna la Instrucció 5/2020 de Funció Pública

La UGT hem interposat una demanda davant el Tribunal del Contenciós Administratiu amb petició de Mesures Cautelars contra la Instrucció 5/2020 de Funció Pública que regula la reincorporació progressiva als centres de treball, el teletreball i altres mesures organitzatives d’aplicació al personal al servei de l’Administració de la Generalitat de Catalunya amb motiu del COVID 19.

En concret, sustentem la nostra demanda en el fet que l’apartat 11 de la citada Instrucció estableix un seguit de mesures que atribueixen la facultat a l’Administració a determinar unilateralment el gaudiment de les vacances i dies de permisos. Aquest apartat diu literalment:

11. Mesures en relació amb el gaudiment de vacances, permisos i calendari laboral

Sens perjudici de les instruccions que puguin emetre a l’efecte les persones titulars de les secretaries generals o els òrgans competents dels organismes autònoms per garantir la correcte prestació dels serveis, s’estableixen les següents mesures en relació amb el gaudiment de les vacances, el permís per assumptes personals i el calendari laboral:

a) Es pot fer ús de la possibilitat d’establir el gaudiment obligatori d’algun període de vacances durant els períodes de l’any que es determinin.

b) S’ha de facilitar el gaudiment esglaonat del permís per assumptes personals per evitar la concentració a final d’any.

c) Es podran adaptar els calendaris laborals quan sigui necessari, respectant el còmput de jornada anual.

La UGT considerem que aquest apartat vulnera bona part de la legislació actual en matèria de condicions laborals i en concret:

  • L’article 94 del Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d’octubre, refosa en un text únic dels textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública.
  • L’article 17 del Decret 56/2012, de 29 de maig, sobre jornada i horaris de treball del personal funcionari al servei de l’Administració de la Generalitat.
  • L’article 38 del Real Decret Legislatiu 2/2015, de 23 d’octubre, text refós de la Llei de l’Estatut dels Treballadors.

És lamentable que els esforços de l’administració sempre estiguin destinats a restringir al màxim els nostres drets, però si a sobre se salten a la torera l’ordenament jurídic llavors només queda la via judicial.

Us mantindrem informats de l’evolució de la nostra demanda.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca