Reunió amb l’Administració

UGTPRESONS exigim prioritzar els treballs per la jubilació anticipada

El dia 11 de febrer es va celebrar la primera reunió del Grup de Treball de la Jubilació Anticipada i la 2ª Activitat, constituït per elaborar els informes tècnics necessaris que ha de servir per negociar l’elaboració d’un Projecte de Jubilació Anticipada per tot el nostre col·lectiu, així com d’un nou Decret de 2a Activitat.

A aquella reunió es va fer la previsió de finalitzar i entregar l’informe tècnic a finals d’abril o principis de maig però la pandèmia de la Covid19 va trastocar tots els propòsits, obligant a la suspensió de les reunions planificades i, per tant, impossibilitant les previsions d’entrega de l’informe.

Aquest matí finalment s’han pogut reprendre les reunions i per accelerar el que UGTPRESONS considerem qüestions bàsiques per als professionals penitenciaris, s’intentarà que les reunions es celebrin setmanalment.

UGTPRESONS vam deixar clar a la reunió del mes de febrer que la nostra prioritat seria la d’abordar els estudis tècnics del Projecte de Jubilació Anticipada abans de tractar la modificació del Decret de 2a Activitat, principalment perquè creiem que la nostra jubilació és una demanda històrica del nostre col·lectiu i perquè és evident que es fa obligat solucionar la greu problemàtica d’envelliment de plantilla que patim.

UGTPRESONS també considerem necessari modificar i actualitzar el Decret de 2a Activitat, però entenem que per a que aquest “nou” decret es convertís en una eina efectiva i donés resposta a les nostres necessitats es necessari l’elaboració d’un ampli catàleg de llocs de 2a activitat.

A la reunió d’avui, però, només s’ha pogut debatre sobre el Decret de 2a Activitat i no s’han pogut finalitzar els treballs necessaris per elaborar l’informe tècnic. S’ha decidit “accelerar-los” i així centrar-nos el més ràpid possible, tal i com UGTPRESONS hem demanat, a treballar en l’informe tècnic de la Jubilació Anticipada, cosa que ja intentarem que es faci a la reunió que celebrarem el proper dimarts 15 de setembre.

Com ja vam comentar a l’inici de les reunions del Grup de Treball, i tot i que aquest es tracta d’un grup de treball tècnic, i per tant, no negociador de cap tipus de condicions laborals, UGTPRESONS no contempla, ni en aquest estudi tècnic ni a qualsevol negociació al respecte, que s’exclogui de la Jubilació Anticipada a cap col·lectiu del nostre àmbit.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca