Presentat l’informe tècnic de la jubilació anticipada i 2a activitat

UGTPRESONS EXIGIM L’INICI IMMEDIAT DE LES NEGOCIACIONS PER A LA NOSTRA JUBILACIÓ ANTICIPADA

A la reunió que només fa uns minuts ha finalitzat i que hem mantingut amb els màxims representants del Departament de Justícia i de la Secretaria de Mesures Penals, se’ns ha presentat oficialment l’Informe del Grup de Treball per a l’estudi de la Jubilació Anticipada i de la 2a activitat dels cossos penitenciaris.

Aquest informe, de 238 pàgines, ha estat elaborat per un grup de treball integrat per 15 membres que, amb una visió exclusivament tècnica, ens ha presentat unes conclusions basades en criteris tècnics i objectius, i en l’estudi profund de les dades relacionades amb l’edat dels professionals penitenciaris i les absències com a conseqüència de baixes laborals, a més d’un estudi de l’impacte que això significa per al nostre àmbit, tant econòmic com organitzatiu.

L’informe conclou que la 2a activitat NO és la solució per abordar la problemàtica relacionada amb l’elevada mitjana d’edat dels professionals penitenciaris, sinó que, al contrari, el fet que en els propers 10 anys 1.855 treballadors podrien optar-hi, suposaria posar en risc la sostenibilitat organitzativa i financera del sistema.

Per tant el Grup de Treball Tècnic conclou que NOMÉS L’ACCÉS A UNA JUBILACIÓ ANTICIPADA PODRIA SIGNIFICAR UNA SOLUCIÓ EFECTIVA I REAL A LA NOSTRA PROBLEMÀTICA.

El cost anual previst seria gairebé 13 milions d’euros, però aquesta “inversió” tindria com a contrapartida una disminució de l’absentisme, de despesa en substitucions, de despesa en triennis, de dies d’AP i vacances addicionals i de nombre de treballadors en 2a Activitat.

La Jubilació Anticipada passaria, tal i com UGTPRESONS hem informat en diverses ocasions, i sempre segons l’informe tècnic, per les següents cotitzacions addicionals a la Seguretat Social compartides entre els treballadors i l’Administració, i l’aplicació dels següents coeficients reductors.

ÀMBITCOEFICIENT REDUCTORCOTITZACIÓ TREBALLADORCOTITZACIÓ ADMINISTRACIÓTOTAL
INTERIOR0,20%1,76%8,84%10,60%
REHABILITACIÓ0,09%0,81%4,05%4,86%
OFICINES0,08%0,74%3,68%4,42%

Cal dir que al llarg de tots els mesos de reunions, el representant designat per UGTPRESONS en aquest grup es va mostrar sempre contrari a excloure col·lectius de la possibilitat de jubilar-se anticipadament i, finalment, els tres grans col·lectius penitenciaris (Interior, Rehabilitació i Oficines) apareixen a l’informe, tot i que amb uns graus correctors diferents amb els que UGTPRESONS no vam estar d’acord.

Ara serà el moment de negociar la “lletra petita” amb el Departament de Justícia (edat de jubilació, temps de treball per accedir a la jubilació, etc…), cosa que farem segurament la propera setmana, i, un cop arribat a un acord serà el propi Departament de Justícia qui haurà de seure amb la Seguretat Social i defensar-lo.

Us mantindrem puntualment informats de la que, probablement, és la demanda històrica més important del nostre col·lectiu.

A la reunió hem tractat també els següents temes:

Pròrroga del PRP

Economia i Funció Pública estan bloquejant la proposta conjunta que vam presentar els sindicats, bàsicament per la partida destinada a retribuir el segon tram. Ens emplacem a una reunió específica per buscar una alternativa o sinó s’hauria de prorrogar el PRP en els mateixos termes que tenim fins ara.

Oposicions de Tècnics Especialistes

Les bases del procés han de “retornar” de Funció Pública a finals de la setmana vinent o principis de la següent i, si no hi ha modificacions substancials, es portarien a publicar. De manera que encara està a l’aire la data de publicació.

El que és clar és que quant més es retardi la publicació més es retardarà l’examen, ja que els terminis que estableixen les pròpies bases per, per exemple, la presentació de sol·licituds, el llistat d’admesos i exclosos, etc…, seran els que determinin la data d’examen. Podria ser o al juny, juliol o, fins i tot, setembre.

Concurs de Trasllats de Tècnics Especialistes

La 2a quinzena de març ens presentaran una proposta de bases que, diuen, no diferiran gaire de les del darrer concurs de trasllats.

Concurs de Comandaments

Preveuen publicar la 1a quinzena de març. Sense paraules!!!

Canvis de Serveis Il·limitats

Avui ja han donat resposta definitiva a la nostra petició d’alliberar els canvis de serveis durant el temps que duri la crisi sanitària. Que NO. Que la situació actual no requereix aquesta mesura i menys amb la vacunació massiva del personal.

Patètic argument ja que no va ser utilitzat a la inversa quan la situació sí era delicada, tant a l’interior de les presons com a l’exterior.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca