Nova agressió al DERT

Aquest passat cap de setmana, es va produir una nova agressió al DERT del nostre centre.

Els fets en concret van succeir dissabte a la tarda, quan un intern que estava dormint a la cel·la durant el seu torn de pati, un cop es va despertar va trucar al bunker dient que s’havia fumat un porro i s’havia adormit, i exigint sortir al pati amb contínues amenaces si no el treien.

Quan el Cap d’unitat es disposava a treure l’intern de la cel·la per anar al pati, aquest sense cap mirament, li va donar un fortíssim cop de puny a la cara del Cap d’unitat, fent-lo caure a terra. Gràcies a la ràpida intervenció dels companys del Dert, va ser possible reduir a l’intern i aïllar-lo a una cel·la de contenció on va haver de ser lligat amb corretges psiquiàtriques degut al seu estat de nerviosisme i agressivitat, i a les contínues amenaces contra els funcionaris. L’endemà aquest mateix intern va destrossar la seva cel·la i els companys del DERT van haver d’equipar-se amb els equips d’intervenció.

A conseqüència de la brutal agressió, el company va ser ates pels serveis mèdics del centre en una primera instància, per posteriorment ser traslladat a la Mutua per la seva valoració. Des de UGTPRESONS l’hi desitgem una ràpida recuperació, i felicitem la professionalitat de tots els companys que van haver d’intervenir.

UGTPRESONS tornem a reiterar a la direcció del Centre que cal continuar augmentat amb reforços tota la plantilla de funcionaris que tenim al centre. Estem treballant sota mínims, amb el risc que això comporta i no podem normalitzar les agressions com una trista realitat.

Els companys de servei van trobar a faltar la visita del comandament d’incidències un cop va passar l’incident. Val a dir que no fa gaire temps, la direcció es preocupava pels seus treballadors i baixava als departaments per a veure l’estat d’ànim dels mateixos o si més no, per fer suport moral. Creiem que una agressió és motiu més que suficient per estar una mica units amb la plantilla que es deixa la pell cada dia.

Recordem a la direcció del centre i a la secretaria que nosaltres fem la feina el millor possible amb els pocs recursos i mitjans del què disposem, però amb l’actual escalada de violència, ens és molt difícil continuar remant i ens estem debilitant dia rere dia. S’ha de garantir al màxim la seguretat dels companys per desenvolupar les seves funcions sense posar en perill la seva integritat, que cada dia corre més risc.

Salut

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires  27 de  juliol de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca