Reunió amb la direcció

El pasat 15 de desembre i a petició de lasecció sindical d’UGTPRESONS al CP Mas d’Enric, es va mantenir una reunió amb la Direcció del centre.

En primer lloc, vam demanar a la Direcció informació sobre la nova àrea USI. Ens confirmen que es posarà en marxa ben aviat i que de moment constarà només d’una CAF que ja ha estat escollida i que realitzarà funcions d’informació i seguiment dels interns.

No es descarta la incorporació de més personal en un futur si la Secretaria amplia la plantilla, però la direcció ens confirma que en cap cas interior assumirà aquests funcionaris, ni es traurà personal dels mòduls per destinar-lo a la USI.

Reclamem solucions pel problema endèmic de personal que patim, especialment mòdul 4 i Dones, amb només dos funcionaris en molts serveis. De moment la situació continuarà com està, ja que la Direcció argumenta que no hi ha previst que s’augmenti la dotació de personal aviat, principalment per una qüestió de pressupost.

Insistim també amb els reforços de cabines, creiem que s’haurien de fer de manera regular, especialment en les franges horàries més conflictives, com les pujades, baixades i recomptes, manifestant la Direcció que ho estudiarà. Igualment, informem que no s’està respectant l’acord sindical de no doblar en la mateixa cabina a no ser que la persona ho demani.

UGTPRESONS tambè hem denunciat el problema de burnout que algunes persones estan patint per estar massa temps en un determinat departament. La Direcció es compromet a estudiar cas per cas i donar una solució a aquestes situacions, ara bé, ens informa que de moment no contempla fer rotacions generals.

Demanem també la incorporació de carregadors elèctrics per vehicles tal com diu la llei. La direcció ens informa que qualsevol millora depèn del pressupost que disposi el Departament de manteniment de la Direcció General i que compartim amb la resta de Centres Penitenciaris i que hi ha altres Centres amb més mancances que nosaltres.

La Direcció ens informa que d’aquí a poc temps disposarem de 4 equips d’intervenció nous, també es comprometen a estudiar la manera de netejar aquests equips.

Finalment, la Gerent demana que s’informi la plantilla que els canvis estan limitats al que recull la Directiva, que no són il·limitats i que per sobrepassar els canvis establerts cal una justificació de causa de força major.

També es limitarà, mitjançant ordre de direcció, la mida de les motxilles amb què es pot accedir al Centre i ens confirmen que a partir de l’any vinent la ràtio de lliurança de les guàrdies tornarà a ser del 25%, com aquestes són de 18 persones, dos cicles marxaran 4 i dos cicles 5. Aquesta rotació vindrà imposada per Direcció i serà fix.

Des de la secció sindical d’UGTPRESONS ens oposem frontalment a què es trenquin els acords subscrits anteriorment on es va acordar que la Direcció assumiria una ràtio del 27,77% pel que fa a les guàrdies, a canvi totes les guàrdies serien de 18 funcionaris i s’incorporarien dues persones més al departament de CCI que gaudirien d’aquesta millora en les seves condicions com a compensació pel fet d’haver de cobrir-se els torns i garantir que sempre hi hauria dues persones de CCI treballant en torn de nit.

Si la Direcció vol fer marxa enrere a aquest acord que vam pactar i que la ràtio torni a ser d’un 25%, no veiem altra solució que  les guàrdies tornin a ser de 16 i de 20 funcionaris. Només volem recordar els problemes que van dur a la Direcció a acceptar l’acord, situació que ha comportat una millora en el servei i un estalvi econòmic i de recursos important, ja que el Centre es veia obligat constantment a oferir nits a canvi de dies sencers per cobrir les guàrdies curtes i les nits de CCI així com hores extres a 1,75 de manera habitual.

El que cal lluitar és que siguin totes les guàrdies de 20 funcionaris i que s’incorporin 16 GSI més. Des d’aquesta secció sindical d’UGTPRESONS no permetrem que marxin menys del 25% per cicle, res de fer logaritmes amb altres guàrdies.

Salut,

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Mas d’Enric

El Catllar, 19 de desembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca