Reunió Comissió de Seguiment / Borsa de treball /

UGTPRESONS NO MODIFICARÀ L’ACTUAL ACORD EXCEPTE PER CREAR UN ÚNIC LLISTAT DE BORSA

Ahir vam celebrar una reunió de la Comissió de Seguiment de la Borsa de Treball constituïda per UGTPRESONS i la resta de sindicats signants de l’Acord de Borsa del 25 de maig de 2019, Csif, Catac i Csc, que entre altres grans avenços i millores mai vistes per als companys i companyes interines permetia:

  • Lliure elecció del territori a on es vol treballar. Recordem que abans de l’acord els interins podien viure a Lleida i haver d’anar obligatòriament a treballar a Figueres, amb exclusió de la borsa si es negaven en dos oportunitats.
  • Lliure elecció de l’àmbit a on es vol treballar. Recordem que abans de l’acord els interins havien d’acceptar qualsevol lloc de treball que se’ls hi oferís, independentment que fos d’interior o oficines.
  • La identificació dels supòsits que podien lliurement al·legar els integrants de la borsa per demanar la suspensió temporal en la mateixa.

Però a més UGTPRESONS i els sindicats signants d’aquest acord vam acordar en la sessió del 27 de setembre de 2019 que tots els interins que en aquells moment es trobessin ocupant una vacant estructural poguessin lliurement optar a canviar de destinació. Aquest “concurs de trasllats” mai s’havia produït.

Històrics i magnífics avenços que incomprensiblement no van ser acceptats per Ccoo que es va negar a signar-lo no sabem per quins motius ocults. Sorprèn també que aquest sindicat estigués d’acord a regular la borsa de treball a tota la Generalitat donant prioritat absoluta per integrar-se a les borses als participants en processos selectius del “carrer” que aprovessin per davant dels interins que no ho fessin. 

Però tornant a l’acord, l’únic però d’aquest, si és que en té algun, era la dualitat de borses. Una conformada per la totalitat d’interns que en aquell moment havia (més de 600) i l’altra amb els nous companys i companyes que es van incorporar a partir de març de 2019.

És aquesta dualitat la que UGTPRESONS hem demanat reiteradament sigui “reparada” i integrada en una única borsa de treball, i així ho hem tornat a exigir ahir.

UGTPRESONS considerem que ara que els processos d’estabilització han permès reduir massivament el nombre d’interins fins a situar-se en menys de 200 és quan s’han d’integrar les dues borses, i això és l’únic que UGTPRESONS acceptarem en cas que l’Administració vulgui proposar una nova regulació de Borsa.

UGTPRESONS NO CANVIAREM NI UNA COMA DE L’ACTUAL REGULACIÓ DE BORSA DE TREBALL EXCEPTE PER ELIMINAR LA DUALITAT DE BORSES EXISTENTS.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 8 de febrer de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca